14-05-08

Het einde van een geweldig avontuur"

Het einde van een geweldig avontuur"

wo 14/05/08 - "Ik heb alles meegemaakt en ik mis de verbetenheid om door te gaan. Ik begin aan een nieuw leven." Justine Henin houdt haar tenniscarrière voor bekeken en sprak de pers op een serene manier toe. "Eigenlijk is mijn carrière al zes maanden voorbij." Haar coach Carlos Rodriguez viel het afscheid veel zwaarder. Hij barstte in tranen uit. "Ik ben blij voor haar, zij is iemand uniek geworden."

De pers was massaal aanwezig en zag een opgeluchte Justine Henin alle vragen wegnemen.
"Ik ben hier om het definitieve einde van mijn tenniscarrière aan te kondigen", was Henin duidelijk.

'Ik draai een bladzijde om en ik doe dat zonder spijt. Dit is eigenlijk vooral een opluchting."

"Ik heb lang nagedacht over het einde van mijn carrière", zei Justine Henin. "Maar ik voelde de malaise en wist dat ik moest stoppen."

"De kracht ontbrak om door te gaan en dat heb ik aanvaard. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en ik zal zeker bepaalde dingen missen, maar ik verlang sinds eind 2007 naar een nieuw leven."

"De finale van de Masters tegen Sjarapova in november 2007 was bijzonder zwaar. Ik ben zeer diep gegaan en heb daar misschien mijn laatste krachten verbruikt. Dat was de climax van mijn carrière."

"Ik had het moeilijk om me op te laden voor het nieuwe seizoen", vertelde Henin. "Dat was een teken aan de wand."

"Na 20 jaar is het voorbij, ik heb de droom verwezenlijkt die ik had sinds mijn vijfde."

"Ik zal de echte Justine zijn"

"Ik kijk nu vooral uit naar mijn nieuwe leven", zegt Justine Henin. 
 "Nu ik deze beslissing heb genomen, voel ik me sterker. Ik zal de echte Justine zijn, niet meer de tennisster. En dat is wat ik vooral wil."

Justine Henin hield eraan om iedereen te bedanken die in haar indrukwekkende carrière een rol heeft gespeeld.

Onder meer haar coach Carlos Rodriguez (foto) kreeg lof toegezwaaid. "We waren 12 jaar samen. Carlos liet me nooit in de steek."

"Carlos stond altijd in de schaduw bij mijn overwinningen. Hij drong zich niet op. Hij was niet alleen mijn coach, de relatie ging veel verder. Aan zijn gezin zeg ik: "Ik geef Carlos terug"."

"Wimbledon kan me niet gelukkiger maken"

"Wie me kent, weet dat ik het meen als ik zeg dat dit het definitieve einde is. Ik zal er niet op terugkomen. Een lange break was een hele tijd een optie voor mij, maar ik kan het niet meer opbrengen."

"Ik stop als nummer 1 van de wereld en dat is belangrijk. Goed, Wimbledon is een blinde vlek op mijn palmares, maar een eindzege daar zou me als mens niet gelukkiger maken", zegt Justine Henin.

"Voor mijn familie zal ik meer beschikbaar zijn. Ik wil ook verder tijd investeren in mijn tennisacademie en daar zal Carlos me in blijven steunen."

"Ik ben werkloos"

Carlos Rodriguez was overmand door de emoties. 
 twee zinnen kreeg hij een krop in zijn keel. "Dit is een heel emotioneel moment", sprak de trainer.

"Ik ben sinds vandaag werkloos. Ik moet op zoek naar een nieuwe job. Maar dit is wat Justine wil en daar heb ik respect voor."

"Ik ben blij voor haar. Dankzij haar ben ik iemand geworden. Dankzij een uniek iemand ben ik ook uniek."

"De cirkel is rond: Justine won haar eerste toernooi in Antwerpen en won daar ook haar laatste."

"Er komt een einde aan een huwelijk tussen mij, Justine, de fans en de pers. Ik wil iedereen bedanken."

18:09 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Henin zet punt achter haar tenniscarrière

Henin zet punt achter haar tenniscarrière

wo 14/05/08 - Justine Henin heeft op een persconferentie haar afscheid van de tennissport aangekondigd. Ze won 47 toernooien waarvan zeven grandslamtoernooien. Op 1 juni wordt Henin 26.

De voorbije dagen werden de geruchten over een stop steeds hardnekkiger, vandaag heeft Henin zelf een eind aan die molen gemaakt in haar Club Justine N1 in Limelette.
Na een fantastisch 2007, waarin ze Roland Garros, de US Open en de Masters won, raakte Henin dit jaar maar moeilijk op dreef.

Ze won wel de toernooien van Sydney en Antwerpen, maar ze kreeg ook twee zware nederlagen te verwerken.

Op de Australian Open verloor onze landgenote met 6-4, 6-0 van Maria Sjarapova, in Miami ging ze met 6-2, 6-0 onderuit tegen  Serena Williams.

Vorige week sneuvelde ze in Berlijn tegen Dinara Safina en dat op gravel, haar favoriete ondergrond (foto). Henin gaf meteen verstek voor het toernooi van Rome.

Volgens de eerste berichten zou Henin vandaag een rustpauze aankondigen, maar die pauze is dus definitief.

Justine Henin is de beste Belgische tennisspeelster. Ze won 41 toernooien in haar carrière, waaronder zeven grandslamtoernooien. Een ander hoogtepunt uit haar carrière is de olympische titel van Athene in 2004.

Opmerkelijk: bijna dag op dag een jaar geleden kondigde Kim Clijsters haar afscheid aan. Op 6 mei 2007 zette Clijsters een punt achter haar carrière.

18:06 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |