14-05-08

Henin zet punt achter haar tenniscarrière

Henin zet punt achter haar tenniscarrière

wo 14/05/08 - Justine Henin heeft op een persconferentie haar afscheid van de tennissport aangekondigd. Ze won 47 toernooien waarvan zeven grandslamtoernooien. Op 1 juni wordt Henin 26.

De voorbije dagen werden de geruchten over een stop steeds hardnekkiger, vandaag heeft Henin zelf een eind aan die molen gemaakt in haar Club Justine N1 in Limelette.
Na een fantastisch 2007, waarin ze Roland Garros, de US Open en de Masters won, raakte Henin dit jaar maar moeilijk op dreef.

Ze won wel de toernooien van Sydney en Antwerpen, maar ze kreeg ook twee zware nederlagen te verwerken.

Op de Australian Open verloor onze landgenote met 6-4, 6-0 van Maria Sjarapova, in Miami ging ze met 6-2, 6-0 onderuit tegen  Serena Williams.

Vorige week sneuvelde ze in Berlijn tegen Dinara Safina en dat op gravel, haar favoriete ondergrond (foto). Henin gaf meteen verstek voor het toernooi van Rome.

Volgens de eerste berichten zou Henin vandaag een rustpauze aankondigen, maar die pauze is dus definitief.

Justine Henin is de beste Belgische tennisspeelster. Ze won 41 toernooien in haar carrière, waaronder zeven grandslamtoernooien. Een ander hoogtepunt uit haar carrière is de olympische titel van Athene in 2004.

Opmerkelijk: bijna dag op dag een jaar geleden kondigde Kim Clijsters haar afscheid aan. Op 6 mei 2007 zette Clijsters een punt achter haar carrière.

18:06 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.