27-02-08

Srebotnik houdt Henin 3 uur aan de praat

Srebotnik houdt Henin 3 uur aan de praat

wo 27/02/08 - Justine Henin heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de achtste finales van het WTA-toernooi in Dubai. Ze kon pas na drie sets en drie uur afstand nemen van Katarina Srebotnik.

Henin - Srebotnik
7-5, 6-7, 6-3
Justine Henin haalde een hoger niveau dan in Antwerpen, maar Katarina Srebotnik (WTA-28) was geen hapklaar brokje. Henin liet zich af en toe betrappen op slordigheden en Srebotnik beperkte de foutenlast.
 

Maar bij 2-2 sloeg Henin toe op de opslag van de Sloveense. Bij 4-3 vroeg Srebotnik raad aan haar coach, maar Henin mocht bij 5-4 toch serveren voor de eerste set.

Onze landgenote dwong vier setpunten af, maar Srebotnik werkte ze een voor een weg en kwam terug tot 5-5.

Henin veranderde haar strijdplan, rukte wat vaker op naar het net en dwong weer setpunten af. Srebotnik stribbelde echter opnieuw tegen en pas bij de achtste setbal en na meer dan één uur pakte Henin de eerste set met 7-5.

In de tweede set ging Henin meteen door de service van Srebotnik. Maar de nummer een van de wereld sukkelde op haar eigen opslag en kon die voorsprong niet vasthouden. De Sloveense klampte aan tot 6-6 en profiteerde in de tiebreak van de fouten van Henin.

In de derde set trok de nummer een van de wereld haar niveau wat op. Een break in het zesde spelletje bleek voldoende. Bij 5-3 op haar eigen opslag was de derde matchbal de goede.

Henin blijft zo ongeslagen op het toernooi van Dubai.
Ze won het toernooi al vier keer en won haar zeventien wedstrijden.

20:12 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

O.Rochus haalt kwartfinale in Zagreb

O.Rochus haalt kwartfinale in Zagreb

wo 27/02/08 - Olivier Rochus doet het goed op het tennistoernooi van Zagreb. De kleine Belg heeft zich in Kroatië onder de laatste acht geschaard. In de 1/8e finales klopte hij de Oostenrijker Stefan Koubek.

O.Rochus - Koubek
6-2, 6-4
Olivier Rochus sprong tegen Stefan Koubek (foto) goed om met de breakpunten die hij kreeg. Onze landgenoot verzilverde vier van de vijf kansen.
 

Rochus maakte 20 punten meer dan Koubek (63-43). Na een uur en acht minuten moest de Oostenrijker zich gewonnen geven.

Met een plaats in de kwartfinales zet Rochus zijn beste prestatie van het seizoen neer. Zijn laatste kwartfinale dateert van eind oktober in Lyon.

Nu ontmoet Rochus in Zagreb de Kroaat Marin Cilic of de Italiaan Simon Bolelli.

20:10 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kim Clijsters is bevallen van een dochter

Kim Clijsters is bevallen van een dochter

wo 27/02/08 - Ex-tennisster Kim Clijsters (24) is in het Vesaliusziekenhuis in Tongeren bevallen van haar eerste kindje. Het dochtertje heet Jada, is 51 centimeter groot en weegt 3,035 kg. Basketbalspeler Brian Lynch is de vader.

Kim Clijsters werd woensdag opgenomen in het Vesaliusziekenhuis in Tongeren en Jada liet niet lang op zich wachten.
Om 13.35u werd het kindje al geboren. "De ouders en de baby maken het prima", zegt woordvoerder Jeroen Jespers.

"Jada wordt uitgesproken als "Jayda". De familie wil nu graag rust en privacy om van de bevalling te kunnen genieten."

Toen Kim Clijsters vorig jaar stopte met tennissen, maakte ze er geen geheim van dat ze snel kinderen wou. Die wens is nu in vervulling gegaan.

20:09 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende