27-02-08

Srebotnik houdt Henin 3 uur aan de praat

Srebotnik houdt Henin 3 uur aan de praat

wo 27/02/08 - Justine Henin heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de achtste finales van het WTA-toernooi in Dubai. Ze kon pas na drie sets en drie uur afstand nemen van Katarina Srebotnik.

Henin - Srebotnik
7-5, 6-7, 6-3
Justine Henin haalde een hoger niveau dan in Antwerpen, maar Katarina Srebotnik (WTA-28) was geen hapklaar brokje. Henin liet zich af en toe betrappen op slordigheden en Srebotnik beperkte de foutenlast.
 

Maar bij 2-2 sloeg Henin toe op de opslag van de Sloveense. Bij 4-3 vroeg Srebotnik raad aan haar coach, maar Henin mocht bij 5-4 toch serveren voor de eerste set.

Onze landgenote dwong vier setpunten af, maar Srebotnik werkte ze een voor een weg en kwam terug tot 5-5.

Henin veranderde haar strijdplan, rukte wat vaker op naar het net en dwong weer setpunten af. Srebotnik stribbelde echter opnieuw tegen en pas bij de achtste setbal en na meer dan één uur pakte Henin de eerste set met 7-5.

In de tweede set ging Henin meteen door de service van Srebotnik. Maar de nummer een van de wereld sukkelde op haar eigen opslag en kon die voorsprong niet vasthouden. De Sloveense klampte aan tot 6-6 en profiteerde in de tiebreak van de fouten van Henin.

In de derde set trok de nummer een van de wereld haar niveau wat op. Een break in het zesde spelletje bleek voldoende. Bij 5-3 op haar eigen opslag was de derde matchbal de goede.

Henin blijft zo ongeslagen op het toernooi van Dubai.
Ze won het toernooi al vier keer en won haar zeventien wedstrijden.

20:12 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.