05-02-08

"Over 2 jaar hebben we weer een topploeg"

"Over 2 jaar hebben we weer een topploeg"

ma 04/02/08 - Sabine Appelmans, de kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg, keert positief gestemd vanuit Oekraïne terug. Ze laat ook haar licht schijnen over Yanina Wickmayer en Tamaryn Hendler.

"Zondag was de ontgoocheling enorm groot, maar de conclusie is toch zeer hoopvol", vertelt Appelmans een dag later aan Sporza radio.
 
(PhotoNews)

"Hadden we dit op voorhand geweten, dan waren we erg blij geweest."

"Maar nu overheerste toch de ontgoocheling, omdat we erin geloofden dat we konden winnen."

"Binnen twee jaar zullen we opnieuw een topploeg hebben in de Fed Cup."

"Die hebben we eigenlijk nu al, maar de resultaten zijn er nog niet. Nog even geduld en dan zullen die zeker komen."

"Wat ik onthoud, is de sterke prestatie van Yanina Wickmayer, die van twee top 50-speelsters won."

"En dat Tamaryn Hendler (foto) de nummer 43 van de wereld van de baan slaat, maar nog de ervaring mist om het helemaal af te maken."

Appelmans over...

...Wickmayer: "Ik kan alleen maar positief zijn. Ze is een enorme atlete, heeft een heel sterke service en traint erg hard. Ze doet er alles voor en is ook erg bewust met tennis bezig. Ze moet nu nog meer wedstrijdritme opdoen, het tactisch wat beter aanpakken en dan wacht haar een mooie carrière. Top 50 moet voor haar haalbaar zijn."

...Hendler: "Ze is nog maar 15 jaar en moet nu twee à drie jaar hard werken. Maar ze weet goed wat ze wil en gaat er voor. Als ze mentaal sterk blijft, kan ook zij zeker de top 50 halen. Vooral op het fysieke vlak heeft ze nog werk. Ze mist nog explosiviteit en moet nog leren met energie om te gaan. Ze moet nu gewoon matchervaring opdoen."

...Flipkens: "Ze was ontgoocheld, ook omdat ze geen tweede kans kreeg. Ze moet eens stilstaan bij wat ze nog wil en dan hard werken."

20:11 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.