02-02-08

Wickmayer brengt België op gelijke hoogte

Wickmayer brengt België op gelijke hoogte

za 02/02/08 - In het Fed Cup-duel tussen België en Oekraïne heeft Yanina Wickmayer (WTA-163) het tweede enkelspel gewonnen. Ze klopte Katerina Bondarenko (WTA-43) in twee sets. Kirsten Flipkens (WTA-295) verloor haar wedstrijd van Aljona Bondarenko (WTA-22): 6-1 en 6-2.

Wickmayer-K.Bondarenko
7-6 (7/5), 6-1
Na de nederlaag van Flipkens tegen Aljona Bondarenko stond Wickmayer onder druk tegen Katerina Bondarenko, de jongere zus van Aljona.

Bondarenko staat op de WTA-lijst 120 plaatsen hoger dan Wickmayer, maar daar was weinig van te merken.
 
(PhotoNews)

De Belgische maakte een vroege achterstand ongedaan, liet twee setpunten nog liggen, maar pakte na een spannende tiebreak de eerste set.

Ook in set twee werd gevochten voor elk punt, maar Wickmayer toonde zich iedere keer de sterkste op belangrijke punten.

Bij 1-3 zorgde Wickmayer voor de beslissing. Ze ging nog een keer door de service van Bondarenko. De Oekraïense liet de umpire nog even uit haar stoel komen, maar dat mocht niet baten.

Bondarenko liet haar schouders hangen, begon bij 5-1 met een dubbele fout aan het laatste spelletje en de derde matchbal was de goede voor Wickmayer. Zo gaf de 18-jarige België wat hoop.

Kirsten Flipkens verliest kansloos

A.Bondarenko-Flipkens
 6-1, 6-2
Kirsten Flipkens speelde in Charkov haar eerste wedstrijd van het seizoen. Ze viel met de deur in huis en won haar eerste spelletje op love. Daarna zakte ze helemaal in elkaar.
 
(PhotoNews)

Flipkens, weggezakt naar de 295e plaats, miste duidelijk nog matchritme en bracht er in de eerste set weinig van terecht.

Bondarenko (foto) raakte de ballen wel goed en dwong Flipkens voortdurend in het defensief.

Na 20 minuten stond de 6-1 al op het bord. De tweede set bracht echter weinig beterschap.

Na elf verloren spelletjes op een rij kon Flipkens nog eens een game winnen. Bondarenko kon uitserveren bij 5-1, maar liet dat na.

Het was uitstel van executie. Flipkens leverde nog maar eens haar opslag in. Een roemloze aftocht was haar deel.

19:05 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.