14-01-08

Sjarapova wint en ontmoet nu Davenport

Sjarapova wint en ontmoet nu Davenport

ma 14/01/08 - Maria Sjarapova en Lindsay Davenport hebben zich geplaatst voor de tweede ronde. De Russin en de Amerikaanse spelen daarin tegen elkaar. Ook Amélie Mauresmo staat in de tweede ronde, al liep het niet van een leien dakje.

Sjarapova - Kostanic
6-4, 6-3
Maria Sjarapova heeft zonder al te veel moeite de volgende ronde bereikt. De Russin versloeg Jelena Kostanic in twee sets en neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport.
 
(AP)

De Kroatische Kostanic speelde goed mee met Sjarapova, maar op de belangrijke momenten was het vijfde reekshoofd te sterk.

Sjarapova had aan één break genoeg om de eerste set binnen te rijven. Sjarapova ging daarna door op haar elan. Ondanks vijf dubbele fouten stond ze geen enkel breakpunt toe.

Zelf snoepte ze twee keer de opslag van Kostanic af en na anderhalf uur was de wedstrijd afgelopen: 6-4, 6-3.

"Voor een match in de eerste ronde was het goed. Kostanic is linkshandig en daar moet ik altijd aan wennen", zegt Sjarapova (foto).

"Tegen Lindsay zal het beter moeten", weet Sjarapova. "Of het extra lastig is om nu al tegen iemand als Davenport te moeten spelen? Neen, als ik ze nu klop, kan ik iedereen aan."

Davenport kwaad op "gekke" umpire

Davenport - Errani
6-2, 3-6, 7-5
Lindsay Davenport had het niet onder de markt in haar eerste ronde tegen de Italiaanse Sara Errani.

De Amerikaanse, door velen beschouwd als een outsider voor de titel, won de derde set met 7-5.
 
(Belga)

Davenport leek op weg naar een vlotte overwinning na de eerste set (6-2), maar Errani (foto) bleek taaier dan gedacht.

De Italiaanse won de tweede set en kwam een break voor in de derde. Even werd het Davenport wel te veel toen de umpire zijn lijnrechter terugfloot.

"Ben je gek?", riep de tennismoeder. De Amerikaanse bleef echter kalm en tilde op tijd haar niveau weer op om de match toch naar zich toe te trekken.

Met haar zege steekt Davenport Steffi Graf voorbij op het vlak van prijzengeld. Davenport verdiende in haar carrière al 21,897,501 dollar. Het record van Graf stond al tien jaar overeind.

"Ik ben heel blij", reageerde de Amerikaanse. "Ik had nooit gedacht dat ik na mijn zwangerschap nog zou tennissen en dan breek ik nog records ook."

"Het was wel mijn moeilijkste wedstrijd sinds mijn comeback, maar het was ook mijn slechtste", was Davenport kritisch over haar eigen wedstrijd.

Mauresmo bibbert even, maar wint

Amélie Mauresmo heeft een hachelijke situatie met glans rechtgezet. De Française begon met (blessure)twijfels aan het toernooi en die werden alleen maar groter na de eerste set. Ze verloor in de tiebreak van Tatjana Poetsjek.

Daarna kwam de Wit-Russische niet meer in het stuk voor. Mauresmo, pas het achttiende reekshoofd in Melbourne, gunde haar geen enkel game meer.

17:22 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.