14-01-08

Fransman Tsonga zorgt voor eerste stunt

Fransman Tsonga zorgt voor eerste stunt

ma 14/01/08 - Andy Murray heeft de twijfelachtige eer om als eerste mannelijke reekshoofd uitgeschakeld te worden in Melbourne. De jonge Fransman Jo-Wilfried Tsonga was de beul met dienst.

Tsonga - Murray
7-5, 6-4, 0-6, 7-6 (7/5)
Jo-Wilfried Tsonga heeft voor een eerste sensatie gezorgd in Australië. De 22-jarige Fransman wipte Andy Murray (foto), het negende reekshoofd. Beide spelers waren erg aan elkaar gewaagd.
 
(AP)

Murray kreeg geen vat op de opslag van Tsonga en had heel wat last met het energieke spel van de Fransman.

Tsonga dicteerde de wet, maar maakte ook de meeste fouten. Murray, een outsider voor de eindzege na zijn overwinning in Doha, trok in de eerste twee sets nipt aan het kortste eind. 

Maar in de derde set ging het licht even uit bij de Fransman. "Ik was moe en besloot om de derde set te laten lopen en toe te slaan in de vierde. Het werkte."

Tsonga mocht bij 5-4 in de vierde set serveren voor de wedstrijd, maar Murray dwong de jonge Fransman nog tot een tiebreak. Daarin was Tsonga de beste: 7-5.

"Niet het einde van de wereld"

"Ik begon niet goed aan de wedstrijd en dat bleef ik meeslepen", zei Murray. "Hij speelde sterk en ik ging in de fout op de beslissende momenten. Misschien ontbreekt het me nog wat aan ervaring."

De 20-jarige Brit relativeert zijn nederlaag. "Het is niet het einde van de wereld, er zijn ergere dingen in het leven dan in de eerste ronde verliezen."

17:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.