03-01-08

Lindsay Davenport is op dreef in Auckland

Lindsay Davenport is op dreef in Auckland

do 03/01/08 - Lindsay Davenport heeft zich met gemak geplaatst voor de halve finales. Ze klopte de Italiaanse Sara Errani met twee keer 6-3. Eerste reekshoofd Vera Zvonareva ging verrassend onderuit tegen thuisspeelster Marina Erakovic.

Davenport - Errani
6-3, 6-3
Lindsay Davenport (foto) is bezig aan een opgemerkte comeback na haar zwangerschap. De Amerikaanse ex-nummer een van de wereld verloor nog maar één keer sinds haar terugkeer.
 
(AP)

Ook de Italiaanse Sara Errani kon Davenport niet verontrusten. "Toch kwam ik nogal traag op gang", vond Davenport zelf na de match tegen Errani.

Davenport sloeg 40 winnende slagen in amper achttien spelletjes en Errani kreeg geen vat op de opslag van de Amerikaanse. Davenport sloeg zeven aces.

"Vorig jaar heb ik niet veel tennis gespeeld en hier en daar heb ik wat kwaaltjes. Zo wilde mijn arm niet echt meewerken, hopelijk hou ik het nog eventjes vol."

In de halve finales treft Davenport de 17-jarige Tamira Paszek. "Ik heb haar nog maar weinig zien spelen, maar ze lijkt me wel een talent", zei ze nog.

Thuisspeelster verrast eerste reekshoofd

Marina Erakovic, die als thuisspeelster een wildcard kreeg voor het toernooi, zorgde voor de stunt van de dag in Auckland. Erakovic (WTA-153) klopte eerste reekshoofd Vera Zvonareva in drie sets.

In de tiebreak kreeg de Nieuw-Zeelandse een matchbal na een netbal. "Dat was een gelukje, maar iedereen verdient wat geluk", zei Erakovic.

Erakovic staat voor het eerst bij de laatste vier van een WTA-toernooi. "Zvonareva raakte gefrustreerd door enkele beslissingen van de lijnrechters en ik profiteerde. Ik probeer nu vooral om iets van de match te herinneren, het is nog wat wazig."

Kwartfinales
Kwartfinales
Erakovic (NZe) Zvonareva (Rus-1)6-3, 2-6, 7-6 (7/5)
Rezai (Fra) Srebotnik (Svn-3)6-1, 6-3
Davenport (VS)Errani (Ita)6-3, 6-3
Paszek (Oos-6)Kirilenko (Rus-2)6-1, 6-3

13:13 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.