29-10-07

Federer demonstreert voor eigen volk

Federer demonstreert voor eigen volk

zo 28/10/07 - Roger Federer heeft in zijn thuisstad Bazel de finale gewonnen. Hij versloeg de Fin Jarkko Nieminen. Door die toernooizege. sluit hij 2007 zeker af als nummer één.

Federer-Nieminen
6-3, 6-4
Roger Federer, de nummer één van de wereld, had in zeven duels tegen Jarkko Nieminen (ATP-29) nog nooit een set verloren.

In Bazel, de thuishaven van Federer, was dat niet anders. De Zwitser spurtte vlotjes naar zijn zevende toernooizege van het seizoen, zijn 52e uit zijn carrière. Ook vorig jaar won hij zijn thuistoernooi.

Federer brak meteen tot 2-0 na een fout met de forehand van Nieminen (foto). Na 27 minuten maakte hij de eerste set af met een volley.

Nieminen, die zijn eerste finale van het seizoen speelde, miste in de tweede set een breakpunt om op 2-0 te komen.

In de achtste game had hij Federer even bij de keel, maar kwam dan op de proppen met een dubbele fout en een fout met de forehand.

Federer is nu al zeker dat hij voor de vierde opeenvolgende keer het jaar afsluit als nummer één van de wereld. Op de kalender staan nog het Masters-Seriestoernooi in Parijs en de Masters.

Slechts drie spelers deden het hem voor om vier jaar naeen op nummer één te eindigen (sinds de ATP in 1973 werd opgericht): Jimmy Connors, John McEnroe en Pete Sampras

14:35 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.