26-09-07

 

Elseneer: "Ik weigerde 100.000 euro"

wo 26/09/07 - De gokmaffia lijkt meer en meer te infiltreren in het tennis. Er deden al enkele verhalen de ronde en nu blijkt ook onze landgenoot Gilles Elseneer al benaderd geweest te zijn door gokkers. "Ze vroegen het me op de man af", zegt de Belg.

"In 2005 kreeg ik op Wimbledon 100.000 euro aangeboden om in de eerste ronde te verliezen van Potito Starace", zegt Gilles Elseneer in Het Laatste Nieuws.
"Ik zou 50.000 euro krijgen voor de match en 50.000 erna."

Elseneer weigerde: "Voor mij was Wimbledon te belangrijk en ik wou mezelf nog in de spiegel durven te zien. Maar wees er maar  zeker van dat het erg veel gebeurt. Het gaat om een pak geld, hé."

"Ze vroegen me op de man af of ik het zag zitten om te verliezen. Het zijn geen spelers of coaches maar ze zitten  wel in de tenniswereld." Namen noemt Elseneer niet.

"Het is heel eenvoudig voor hen. Kijk, op gras was ik favoriet tegen Starace. Ze investeren 100.000 euro in mij, maar zetten tegelijkertijd zwaar in op mijn tegenstander die veel hoger  gequoteerd staat. De inzet is rap verveelvoudigd."

Davydenko kwam onlangs in opspraak

De gokaffaires in het tennis kwamen weer in de schijnwerpers met Nikolaj Davydenko. De Rus, de nummer 4 van de wereld, kwam onlangs in opspraak.

Davydenko raakte verdacht na een duel met de Argentijn Vassalo-Arguello. Davydenko won set een, maar ging toch onderuit. Bij Betfair werd zwaar gegokt op een zege van Vassalo-Arguello.

"Voor toppers als Davydenko tellen enkel de grote toernooien. Op de kleinere evenementen kan hij zo een aardige cent verdienen", zegt Elseneer. Ook Novak Djokovic, ATP-3, maakte intussen bekend dat hij al benaderd is geweest.

Hoferlin: "Het zit intussen heel diep"

"Ik ga ervan uit dat Davydenko er voor iets tussen zit", zegt Daviscup-coach Julien Hoferlin. "Het kan bijna niet anders of hij  heeft boter op zijn hoofd. Ik weet ook dat Thomas Johansson en Jarkko Nieminen aanbiedingen hebben gekregen. Het zit intussen heel diep."

13:20 Gepost door dcvke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.