07-08-07

Mauresmo: "Ik luister nu naar mijn lichaam"

Mauresmo: "Ik luister nu naar mijn lichaam"

di 07/08/07 - Amélie Mauresmo wil geen risico's nemen met het oog op de US Open. De Française last kort voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar een rustpauze in. Haar landgenote Tatiana Golovin moest in Los Angeles opgeven met een nieuwe blessure.

Amélie Mauresmo gaat het enkele weken rustiger aan doen. De tennisster zegt af voor het toernooi van New Haven omdat ze geen enkel risico wil nemen nu de US Open eraan komen.
(Belga)

Mauresmo (foto) werd in maart geopereerd aan haar blindedarm. "Daarna ben ik te snel weer gaan spelen.

"Er stond immers te veel op het spel voor mij, vooral op gras", zegt de nummer zeven van de wereld. Ze verdedigde haar titel op Wimbledon, maar verloor er in de achtste finales.

"Ik luister nu naar mijn lichaam en neem een tijdje vrij. Ik wil sterker en beter terugkeren." New Haven begint op 17 augustus, de US Open op 27 augustus.

Wie niet geluisterd heeft naar haar lichaam is Mauresmo's landgenote Tatiana Golovin. De Française moest in Los Angeles al in de eerste ronde opgeven.

"Ik had wellicht beter niet gespeeld", zegt Golovin. "Ik kon helemaal geen gewicht zetten op mijn hamstring. Ik had er vorige week in San Diego ook al wat last van. Wellicht heb ik gewoon te veel gespeeld. Door ook te dubbelen, speelde ik zes partijen in drie dagen."

"Ik hoop maar dat dit niks te maken heeft met mijn enkelblessure." Golovin was twee maanden out door haar enkel en miste onder meer Roland Garros.

13:14 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.