04-07-07

Sabine Appelmans: "Nog nooit meegemaakt"

Sabine Appelmans: "Nog nooit meegemaakt"

wo 04/07/07 - De natste Wimbledon in 25 jaar laat niet alleen in het speelschema zijn sporen na. Vooral voor de spelers zelf zijn de vele regenpauzes een kwelling. Het belangrijkste is om toch nog positief te blijven", weet Sabine Appelmans.

"Nooit meegemaakt", zei Sabine Appelmans in Londen aan Sporza. "Nadal, die acht keer de baan opmoet: hij wordt wat gefrustreerd."
(Belga)

"Hoe je dit moet verwerken? Door rustig te blijven, door je te ontspannen, maar toch ook de concentratie te behouden en eventueel te eten."

"In zo'n pauze kun je je laten behandelen en praten met je coach. Je kunt wat dingetjes bijstellen. Het belangrijkste is om toch nog positief te blijven."

"Voor de spelers is vochtig gras in het voordeel van de serve-and-volley-specialisten. Iemand als Nadal wil droog weer, zodat de bal meer zal opstuiten."

"Op gras is het sowieso moeilijker om in je ritme te komen, omdat er geen lange rally's zijn. Daarom zie je spelers in de pauze huppelen om hun agressiviteit te behouden", zegt Appelmans.

"Wimbledon leeft niet echt"

Het gevolg is dat er weinig animo is dit jaar op Wimbledon. "De sfeer zit er niet zo in. Wimbledon leeft niet echt", moet ook Sabine Appelmans toegeven. "Ik zag toeschouwers met een broek nat tot aan hun knieën. Dat is niet leuk meer."

18:46 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.