04-07-07

Rafael Nadal wint match van vijf dagen

Rafael Nadal wint match van vijf dagen

wo 04/07/07 - Tweede reekshoofd Rafael Nadal heeft "eindelijk" zijn match in de derde ronde afgewerkt. Hij wipte de Zweed Robin Söderling in 5 sets.

Nadal - Söderling
6-4, 6-4, 6-7, 4-6, 7-5
Zaterdag begonnen Rafael Nadal en Robin Söderling aan hun partij in de derde ronde. Vijf dagen en zeven regenpauzes later viel er een beslissing: Nadal trok zonder veel overschot aan het langste eind.
(Belga)

Nadal, de nummer twee van de wereld, was zaterdag het best gestart. Hij had de eerste twee sets op zak gestoken en versierde een matchbal in de tiebreak van de derde.

Nadal miste die matchbal en dat was het begin van een zenuwslopende vijfdaagse. Meteen na die matchbal moest het tennis onderbroken worden door de regen.

Die regen speelde nog een vijftal keer spelbreker, maar woensdag begonnen de mannen met 4-4 in de slotset aan hun laatste hoofdstuk.

Nadal kreeg breakpunten tegen, maar hield zijn opslag toch. Söderling kon dat niet in het 12e game. Na nog eens drie matchballen had Nadal de zege op zak.

Nadal plaatst zich dus voor de achtste finales. Wil hij opnieuw de finale halen, zal hij wellicht nog elke dag opnieuw op het gras moeten staan. In zijn volgende ronde wacht de Rus Joezjny, het 14e reekshoofd.

13:54 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.