04-07-07

Justine Henin wint vooruitgeschoven finale

Justine Henin wint vooruitgeschoven finale

wo 04/07/07 - Justine Henin heeft de kwartfinale op Wimbledon overleefd. In een finale avant la lettre schakelde ze Serena Williams uit. Henin is nu twee zeges van een eerste titel op het prestigieuze grastoernooi verwijderd.

Henin-S.Williams
6-4, 3-6, 6-3
De vorige ontmoeting tussen de twee kampioenes ligt nog vers in het geheugen. Op Roland Garros kon Serena Williams verbazend weinig weerstand bieden.

Een maand later wilde Williams revanche nemen voor de nederlaag. Grastennis ligt de powerspeelster beter, maar de Amerikaanse begon gehavend aan de wedstrijd. Williams had een kuitblessure opgelopen in de 1/8e finales.

Een gewond dier kan gevaarlijk zijn. Dat ondervond Justine Henin meteen aan den lijve. Williams vuurde het eerste punt van de wedstrijd op het lichaam van onze landgenote af.

De opslag van de Amerikaanse liep lekker. Pas bij 4-4 stond Williams onder druk op haar service. Met een prachtige lob kwam Henin op 5-4.

Na een halfuur serveerde de nummer 1 van de wereld met succes voor winst in de eerste set.

Williams dwingt nog een derde set af

Toch was Williams de eerste die Henin een set kon afsnoepen in deze campagne.

In de tweede set kwam Henin in de problemen op haar opslag. Ze gaf die twee keer uit handen, een keer meer dan Williams, die de set met 6-3 won.

Terwijl het donkerder werd boven Centre Court klaarde voor Henin de hemel op in de derde set. Ze liep uit tot 3-0 in de derde set en beslissende set.

Die kloof kon Williams niet overbruggen. Williams leek nog even een comeback te maken, maar Henin bleef bij 5-3 kalm, haar tweede matchpunt was het goede.

reacties volgen later

Statistieken
Statistieken
HeninS.Williams
Eerste opslag50%63%
Aces18
Dubbele fouten70
Unforced errors1819
Winners2520
Punten aan het net15/22 (68%)9/17 (53%)
Breakpunten4/7 (57%)3/3 (100%)
Totaal punten8177
Snelste opslag183 km/u198 km/u

19:48 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.