03-07-07

S.Williams overwint blessure en Hantuchova

S.Williams overwint blessure en Hantuchova

ma 02/07/07 - Justine Henin kent haar opponente in de kwartfinales. Serena Williams overleefde in de achtste finales een hindernissenparcours: de regen noch een kuitletsel konden haar deren. Daniela Hantuchova ging er uiteindelijk aan in drie sets.

S.Williams-Hantuchova
6-2, 6-7 (2/7), 6-2
In de eerste set van de wedstrijd in de achtste finales was er niets aan de hand. Serena Williams was oppermachtig en overklaste Daniela Hantuchova met krachttennis. Maar bij 5-5 in het tweede set sloeg het noodlot toe. Williams zakte door haar been (foto) en viel op de achterlijn.
(Belga)

Williams kreeg een massage en Hantuchova kwam samen met de scheidsrechter bezorgd toekijken.

Na de behandeling beet Williams door. Ze sjokte over het terrein en dwong wonder boven wonder nog een tiebreak af.

Bij 2/4 voor Hantuchova brak de hemel open. De wedstrijd werd stilgelegd, waardoor Williams meer tijd kreeg voor een behandeling.

Na zo'n twee uur pauze kon er toch worden voortgespeeld en Williams, nu met een lange witte broek op het court, verloor meteen de tiebreak en tweede set.

1-1 stond het en terwijl iedereen dacht dat Hantuchova over Williams heen zou gaan was het Williams die de beste was.

Mobiel was Williams niet, maar Hantuchova kon ook niet bepaald overtuigen. De Slovaakse nam de verkeerde beslissingen en kwam er in de derde set omzeggens niet meer aan te pas. Williams liet er haar slaap niet voor en won.

"Zo'n pijn heb ik nog nooit gehad", zei Williams achteraf. "Ik kan er echt niet bij dat ik deze partij nog kon winnen. Voor de regen kon ik geen stap zetten, de pauze heeft me gered. Dankzij mijn karakter heb ik het toch nog gehaald."

16:27 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.