03-07-07

Morigami stelt Venus Williams op de proef

Morigami stelt Venus Williams op de proef

ma 02/07/07 - Venus Williams heeft met veel moeite de achtste finales bereikt op Wimbledon. Haar pa is allesbehalve tevreden. Voor Jelena Dementjeva is de derde ronde het eindstation geworden.

V.Williams-Morigami
6-2, 3-6, 7-5
Akiko Morigami heeft haar huid duur verkocht tegen Venus Williams (foto). De Japanse speelster kon de overwinning ruiken, maar ze faalde.
(AP)

Pa Richard Williams kon er niet mee lachen. Zijn dochter slikte 24 breakpunten, sloeg 14 dubbele fouten en stond 3-5 achter in de derde set.

Toch won ze. Morigami sloeg de matchbal van Williams in het net. Al springend verliet de drievoudige eindlaureate het veld.

In de achtste finales kan de Amerikaanse maar beter bij de les zijn. Dan wacht Maria Sjarapova, het tweede reekshoofd, de oudste Williams op.

"Als ze niet naar de ballen loopt, gaat ze niemand meer kloppen", zei pa Williams. "Ze moet de kansen niet achter haar baseline afwachten."

Paszek (16) blijft de toppers verrassen

Voor Jelena Dementjeva is Wimbledon afgelopen. Vorig jaar zette ze met een plaats in de kwartfinales nog haar beste prestatie neer. Dit jaar is de derde ronde het eindstation geworden. Tamara Paszek verraste de Russin in drie sets: 3-6, 6-2 en 6-3.

Paszek is 16 jaar oud. De pupil van de ex-trainer van Gustavo Kuerten doet voor het eerst mee in Wimbledon. In de tweede ronde schakelde ze Tatiana Golovin al uit. In de 1/8e finales moet Paszek het opnemen tegen Svetlana Koeznetsova.

16:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.