03-07-07

Henin mag al een concurrente schrappen

Henin mag al een concurrente schrappen

di 03/07/07 - Amélie Mauresmo zal haar kunstje van vorig jaar op Wimbledon niet herhalen. De titelverdedigster moest in de 1/8e finales haar meerdere erkennen in Nicole Vaidisova.

Vaidisova-Mauresmo
7-6 (8/6), 4-6, 6-1
Amélie Mauresmo (foto) maakte een sterke indruk in de eerste week in Londen. Ze verloor tien spelletjes op weg naar de vierde ronde.

Tegen Nicole Vaidisova bezweek ze onder een hoge foutenlast. De nummer vier van de wereld sloeg 14 dubbele fouten en maakte 37 ongedwongen fouten.
(Belga)

In de eerste set zat Mauresmo nog op koers. In de tiebreak leidde ze met 6/3. Toch gaf ze die nog uit handen. Nicole Vaidisova scoorde vijf punten op een rij.

Mauresmo zette haar misser recht in de tweede set, maar in de beslissende set stormde Vaidisova naar een 3-0-voorsprong.

Dat kwam Mauresmo niet meer te boven. Ze kreeg een waarschuwing omdat ze haar frustraties botvierde op een bal.

Bij 5-1 serveerde Vaidisova voor de wedstrijd. Het 18-jarige talent vermeed een vierde regenpauze en maakte het snel af.

Amélie Mauresmo zette haar slechtste prestatie op Wimbledon neer sinds 2001. Toen strandde ze in de derde ronde. Nicole Vaidisova staat voor het eerst in de kwartfinales.

16:29 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.