03-07-07

Hendler vliegt er meteen uit op Wimbledon

Hendler vliegt er meteen uit op Wimbledon

di 03/07/07 - Vandaag komen er twee Belgische tieners in actie op het juniorentoernooi van Wimbledon. Tamaryn Hendler vloog er meteen uit bij de meisjes. Frédéric De Fays verdedigt straks de Belgische eer bij de jongens. U kunt zijn wedstrijd live volgen via het scorebord.

U.Radwanska-Hendler
6-1, 6-1
Tamaryn Hendler (ITF-22) had het niet getroffen bij de loting. Het 14-jarige lid van de Fed Cup-ploeg stond in de eerste ronde tegenover Urszula Radwanska (ITF-8), het zesde reekshoofd.
(AP)

Radwanska (foto) is twee jaar ouder dan Hendler. De Poolse sprak meteen haar ervaring aan en gaf onze landgenote geen kans met flinke slagen vanaf de baseline.

Hendler werd van het kastje naar de muur gestuurd. Tijdens een regenpauze kreeg ze advies van haar coach, haar broer pepte haar op, maar de leerlinge van de Nick Bolletieri-school ging er snel aan.

Urszula Radwanska wil graag in de voetsporen treden van haar oudere zus Agnieszka Radwanska (WTA-35). Zij won twee jaar geleden het juniorestoernooi. Urszula haalde vorig jaar de halve finales.

Ook voor Frédéric De Fays (ITF-45) wordt het niet eenvoudig. Hij moet het terrein op tegen de Australiër Greg Jones (ITF-5). De Fays en Jones spelen vanavond op Court 19.

16:29 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.