30-06-07

Sjarapova en Mauresmo klaren de klus snel

Sjarapova en Mauresmo klaren de klus snel

za 30/06/07 - Twee kanshebbers bij de vrouwen hebben zich zaterdag tussen de regenbuien door geplaatst voor de achtste finales. Amélie Mauresmo (WTA-3) klopte in minder dan een uur Mara Santangelo. Maria Sjarapova (WTA-2) stuurde Ai Sugiyama naar huis.

Mauresmo - Santangelo
6-1, 6-2
Amélie Mauresmo heeft er geen gras over laten groeien in haar wedstrijd in de derde ronde tegen Mara Santangelo. De titelverdedigster gunde de Italiaanse amper drie spelletjes: 6-1, 6-2.
(Belga)

De regen had Mauresmo (foto) en Santangelo lang in de kleedkamer gehouden, maar daar leek de Française geen last van te hebben.

Mauresmo speelde bijna foutloos en rukte gepast op naar het net. Na 25 minuten had ze de eerste set al op zak.

Ook in de tweede set vond Santangelo geen antwoord op het spel van Mauresmo. De winnares van vorig jaar sloeg elf aces en frustreerde zo Santangelo.

Maar toen Mauresmo mocht opslaan voor de wedstrijd, schoot Santangelo wakker. Ze versierde bij 5-2 twee breakpunten, maar kon ze niet benutten.

Mauresmo hield het hoof koel en met haar elfde ace verzilverde ze een matchpunt. Na minder dan een uur was de klus geklaard.

Sjarapova is Sugiyama en regen te snel af

Sjarapova - Sugiyama
6-3, 6-3
Ook Maria Sjarapova heeft haar plaatsje bij de laatste zestien beet. De Russin versloeg de taaie Ai Sugiyama in twee sets. Na iets meer dan een uur mocht de Japanse inpakken.
(Belga)

De eerste opslag van Sjarapova (foto) draaide meteen op volle toeren en daar had Sugiyama heel wat last mee.

De Russin, het tweede reekshoofd op Wimbledon, spreidde haar harde slagen goed en snoepte zo in de eerste set twee keer de opslag van Sugiyama af. Met een dubbele fout gaf de Japanse de set uit handen.

Maar Sugiyama profiteerde in het begin van de tweede set van concentratieverlies van Sjarapova. De Japanse kwam 3-1 voor en dat was niet naar de zin van vader Sjarapova.

Dochterlief had de boodschap begrepen en schakelde weer een versnelling hoger. Lichte regen leek nog even roet in het eten te gooien, maar het derde matchpunt was het goede voor Sjarapova: 6-3, 6-3.

"Ik word iedere wedstrijd beter"

"Ik ben blij dat ik de wedstrijd kon winnen voor regen spelen onmogelijk maakte", zei een opgeluchte Sjarapova. "Zeker omdat de vooruitzichten voor de rest van zaterdag zo slecht waren."

"Ik voel dat ik iedere wedstrijd beter word. Fysiek ben ik in orde en mijn opslag begint beter te draaien. Vandaag kon ik harder opslaan dan in mijn eerste wedstrijden."

20:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.