29-06-07

Sjarapova en Mauresmo stoten vlot door

Sjarapova en Mauresmo stoten vlot door

do 28/06/07 - Maria Sjarapova en Amélie Mauresmo hebben weinig woorden vuilgemaakt aan hun wedstrijd in de tweede ronde. De twee topspeelsters lieten enkel kruimels over voor hun tegenstandsters. De weg naar de derde ronde lag open.

Sjarapova-Brémond
6-0, 6-3
Maria Sjarapova nam het op tegen Séverine Brémond (foto) uit Frankrijk. De 27-jarige speelster verbaasde vorig jaar op Wimbledon. Toen haalde ze de kwartfinales.
(AP)

Sjarapova had daar lak aan. In haar gloednieuwe pakje, dat iets van een zwaan heeft, raasde door de eerste set. Na 26 minuten besloot ze het eerste bedrijf met een ace.

In de tweede set ging het iets minder vlot. Het eerste spel duurde maar liefst een kwartier.

Sjarapova won het opslagspel van Brémond dankzij een zesde breakpunt.

Sjarapova verloor haar concentratie even, maar toen Brémond bij 3-5 serveerde om in de wedstrijd te blijven, kende ze geen genade.

Ook Mauresmo laat nauwelijks iets liggen

Amélie Mauresmo heeft op haar jacht naar een nieuwe titel korte metten gemaakt met Yvonne Meusberger.

Het begin was veelbelovend voor de Oostenrijkse. Ze ging meteen door de opslag van Mauresmo. Daarna kreeg ze enkel nog kruimels: 6-1 en 6-2.

Na slechts 53 minuten had Mauresmo haar ticket voor de derde ronde al beet. Daarin wacht Mara Santangelo. Vorige week won Mauresmo in Eastbourne in twee sets van de Italiaanse.

13:07 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.