29-06-07

Henman loopt nieuwe ontgoocheling op

Henman loopt nieuwe ontgoocheling op

do 28/06/07 - Tim Henman zal ook in zijn 14e deelname aan Wimbledon geen potten breken. De Brit is net als vorig jaar in de tweede ronde gestrand. Henman verloor in vijf sets van de Spanjaard Feliciano Lopez. Rafael Nadal won simpel van een Oostenrijker.

Lopez-Henman
7-6, 7-6, 3-6, 2-6, 6-1
In de eerste ronde overleefde Tim Henman nog een slijtageslag tegen Carlos Moya. Hij won de vijfde set met 13-11. Feliciano Lopez (foto), een landgenoot van Moya, had de match goed bekeken.
(Belga)

Na twee sets leek Henman leek al rijp voor de sloop. De Engelsman stond in de derde set een break achter, maar met de steun van het publiek kroop hij uit het dal.

Henman vond het antwoord aan het net. Met het betere grastennis dwong hij Lopez tot een vijfde set.

De Spanjaard liep even naar het toilet en dat bood soelaas. Hij was heer en meester in de beslissende set. Henman droop af met een staande ovatie.

Wimbledon zal minstens nog een jaar moeten wachten op een nieuwe Engelse eindwinnaar. De laatste was Fred Perry in 1936.

Nadal boekt vlotte zege

Rafael Nadal heeft weinig heel gelaten van de Oostenrijker Werner Eschauer. De Spanjaard won vlot met 6-2, 6-4, 6-1.

Alleen in de tweede set kon Eschauer even in de voetsporen van de 21-jarige Nadal blijven. Maar bij 3-3 liet de nummer 72 van de wereld een strakke forehand van Nadal gaan, en die viel binnen. De set was binnen, set drie was een formaliteit.

Toch was Nadal niet helemaal tevreden. "Ik was heel slecht begonnen", zei hij. "Er stond een strakke wind en het was heel koud. Maar de tactiek op gras is simpel: een opslag goed retourneren en dan zo agressief mogelijk spelen."

13:06 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.