27-06-07

Kristof Vliegen houdt de Belgische eer hoog

Kristof Vliegen houdt de Belgische eer hoog

di 26/06/07 - Kristof Vliegen droomt van de tweede week op het gras van Wimbledon en onze landgenoot is zijn avontuur alvast goed begonnen. In de eerste ronde had hij weinig problemen met gravelspecialist Juan Monaco.

Vliegen-Monaco
6-4, 6-3, 7-6 (7/3)
Kristof Vliegen (foto) is met veel bravoure aan Wimbledon begonnen, want hij kende geen genade met Juan Monaco. De Argentijn, 32e reekshoofd in Londen, verloor in drie sets.
(PhotoNews)

Vliegen had al twee keer tegen Monaco gespeeld en ook twee keer verloren, maar dat was niet op gras.

Monaco, die pas zijn tweede duel op gras speelde, aardt niet op de snelle ondergrond en dat had Vliegen snel in de gaten.

Enkel in de derde set had Vliegen het lastig om het verschil met het  gravelbeest te maken. In de tiebreak lukte het hem dan toch.

Vliegen mag naar de tweede ronde en evenaart daarmee zijn beste prestatie op Wimbledon, die hij vorig jaar neerzette.

In die tweede ronde speelt hij tegen de energieke Fransman Gaël Monfils (ATP-73). De twee ontmoeten elkaar voor het eerst.

"Goed dat ik het in drie sets afmaak"

"Ik ben blij dat ik het in drie sets heb kunnen afmaken", zei Vliegen op Sporza Radio. "Want ik speelde een wisselvallige wedstrijd."

"Ik retourneerde niet altijd even goed, maar de omstandigheden waren ook niet ideaal. Het was ijskoud en de zon stond laag, waardoor ik soms bijna naast de bal sloeg. Al was dat ook een voordeel. Toen Monaco in de zon speelde, moest ik enkel wachten tot hij in de fout ging."

In de tweede ronde wacht Gaël Monfils hem op. "Hij slaat erg hard en ik zal proberen om het ritme uit de match te halen. Maar het wordt niet gemakkelijk om dat twee à drie uur vol te houden."

Statistieken
Statistieken
VliegenMonaco
Eerste opslag64%76%
Aces80
Dubbele fouten12
Unforced errors2635
Winners4928
Punten a/h net24/39 (62%)18/36 (50%)
Breakpunten4/8 (50%)2/11 (18%)
Totaal punten121100

13:38 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.