26-06-07

Henin: "Ik had weinig tijd om aan te passen"

Henin: "Ik had weinig tijd om aan te passen"

ma 25/06/07 - Tussen enkele regenbuien door heeft Justine Henin zich geplaatst voor de tweede ronde. De Argentijnse Jorgelina Cravero bood weinig of helemaal geen tegenstand. In de tweede ronde wacht de Russin Vera Doesjevina.

Henin-Cravero
6-3, 6-0
De eerste dag in Londen viel letterlijk in het water. Henin-Cravero stond om 14 uur al geprogrammeerd, maar daar staken grijze wolken en regen een stokje voor.
(Belga)

Iets over zessen verschenen beide speelsters dan toch op het gras. Maar verder dan twee games (1-1) raakten ze toen niet.

Anderhalf uur later uur was het wel zover. De avondzon vierde zijn terugkeer in Londen en Henin kon eindelijk aan de bak, maar Cravero woog veel en veel te licht.

De nummer een van de wereld hoefde zelfs niet te imponeren om punt na punt binnen te halen. Cravero (WTA-119) kwam er helemaal niet aan te pas.

Cravero (foto), aan haar  eerste Wimbledon toe, kon niet mee in de rally's  en sloeg slecht op. In set 2 slaagde de Argentijnse er zelfs niet in om een spelletje binnen te halen.

Doesjevina is de volgende opponente

In de tweede ronde neemt Henin het op tegen de Russin Vera Doesjevina, de  nummer 83 van de wereld. Die klopte Timea Bacsinszky (Zwi) in twee sets: 6-4, 7-5.

Henin ontmoette Doesjevina al twee keer en won ook twee keer. In 2003 met 6-3 en 6-2 op Key Biscayne, in 2006 met 6-2 en 6-2 in Sydney. Twee keer op hard court dus.

"Ik had weinig tijd om aan te passen"

Justine Henin had weinig te klagen, maar perfectioniste als ze is, vond ze toch een minpuntje. "In het begin voelde ik me niet op  mijn gemak in de rally's", zei onze landgenote aan de pers.

"Het was niet makkelijk, omdat ik weinig tijd had om me aan  Wimbledon aan te passen. Zondag kon ik niet trainen door de regen en vanochtend maar 10 minuten. In de namiddag dan snel 15  minuten wat balletjes slaan, en dat was het dan."

"In de rally's stond ik aanvankelijk te ver achter de baseline, maar  later ging het toch al wat beter. Ik ben toen ook iets meer naar het net kunnen komen."

Statistieken
statistieken
HeninCravero
1e service67%44%
Aces40
Dubbele fouten35
Unforced errors1324
Winners166
Punten a/h net13/19 (68%)4/8 (50%)
Breekpunten6/11 (55%)1/5 (20%)
Totaal punten6037

18:16 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.