05-06-07

"Het ging makkelijker dan ik gedacht had"

"Het ging makkelijker dan ik gedacht had"

di 05/06/07 - In de kwartfinales was Serena Williams geen partij voor Justine Henin, die nu tegen Jelena Jankovic uitkomt. Henin liet zich in Parijs tegen de Amerikaanse van haar beste kant zien, dat belooft dus voor de halve finales. Henin: "Ik geloofde er heel erg in en mijn tactiek was de juiste."

Henin-S.Williams
6-4, 6-3
Justine Henin ligt nog altijd op koers voor een vierde titel in Parijs, Serena Williams kon haar niet tegenhouden.

Henin liet zien dat ze duidelijk de betere gravelspeelster is. Vanaf het begin dicteerde ze de wet, zo ging ze al in de openingsgame door de opslag van Williams.
(AP)

Zelf was Henin autoritair op haar service en liet ze Williams veel lopen. Maar de Amerikaanse antwoordde met haar typische krachttennis.

Toch slaagde Williams er niet in om Henin te breken, de eerste set ging daardoor na 40 minuten naar onze landgenote.

Hetzelfde scenario in de tweede set: Williams verloor meteen haar opslag en uit frustratie sloeg ze haar racket kapot op het gravel.

Nog vol adrenaline brak Williams direct terug. Even kon ze aanklampen, maar daarna toonde Henin opnieuw haar meesterschap.

's Werelds nummer één liep uit tot 5-3 en in het volgende spel verzilverde ze meteen haar eerste matchpunt. In de volgende ronde wacht Jelena Jankovic.

Het ging makkelijker dan ik gedacht had"

"Deze match werd aangekondigd als dé grote clash", zei Justine Henin, "maar uiteindelijk ging het makkelijker dan ik gedacht had."

"Ik geloofde er heel erg in en ook mijn tactiek was de juiste. Het zat goed in mijn hoofd en dat stemt mij tevreden. Ik hoop echt dat ik hier mijn parcours kan voortzetten."

(later meer)

Henin klopte Jankovic al 5 keer in 3 sets

R1 - Charleston (VS): Henin won 5-7, 6-4, 6-3
HF - US Open (VS): Henin won 4-6, 6-4, 6-0
HF - Doha (Qat): Henin won 6-7, 6-2, 6-4
HF - Warschau (Pol): Henin won 7-5, 2-6, 6-4
KF - Berlijn (Dui): Henin won 3-6, 6-4, 6-4

17:54 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.