05-06-07

Als je naam eindigt op "-ovic" zit je goed

Als je naam eindigt op "-ovic" zit je goed

di 05/06/07 - Voor het eerst staan met Ana Ivanovic en Jelena Jankovic twee Servische meisjes in de halve finales van een grandslamtoernooi. Ivanovic was een maatje te groot voor Svetlana Koeznetsova, terwijl Jankovic afrekende met Nicole Vaidisova.

Ivanovic-Koeznetsova
6-0, 3-6, 6-1
Ana Ivanovic (foto) heeft zich voor het eerst in haar carrière voor een halve finale van een grandslamtoernooi geplaatst.
(Belga)

In een match met vele gezichten was het 19-jarige zevende reekshoofd uit Servië te sterk voor Svetlana Koeznetsova.

Koeznetsova, die vorig jaar pas in de finale verloor van Justine Henin, kreeg eerder deze week nog complimentjes voor haar spel van Roger Federer.

Maar dat goeie tennis was de Russische dinsdag vergeten mee te nemen. Enkel in de tweede set zette Koeznetsova haar opponente aan het denken.

In de derde set vroeg Koeznetsova verzorging bij een 1-2-achterstand. Ze klaagde over pijn aan haar buikspieren en slaagde er daarna niet meer in om een game te winnen.

"Er was geen tijd om na te denken"

"In het begin ging het allemaal erg snel. Ik had nauwelijks tijd om na te denken", zei Ivanovic. "Ik was een beetje verrast door die start. Ik denk dat Koeznetsova last had van de zenuwen. Maar het was best een zware wedstrijd. Ik ben gelukkig."

Servische tennis staat op de kaart

Jankovic-Vaidisova
6-3, 7-5
Jelena Jankovic zette het Servische tennis nog eens extra in de verf. Net als Ana Ivanovic staat ze voor het eerst in de halve finales van het graveltoernooi.
(Belga)

Jankovic was met twee graveltitels (van Rome en Charleston) onder haar riem naar Parijs afgezakt.

Maar Nicole Vaidisova (foto) verkocht haar huid duur. In de eerste set moest de jonge Tsjechische toch een keer haar opslagspel inleveren.

In de tweede set was het nog spannender. Jankovic won met 7-5, nadat Vaidisova bij het vijfde matchpunt een forehand in het net had gemept.

Nochtans had die forehand haar meermaals punten opgeleverd: 23 liefst, tegen maar 2 voor Jankovic. Maar het verschil zat hem in de "unforced errors": 42 voor Vaidisova en maar 20 voor Jankovic.

"Ik heb enkele kansen laten liggen"

"Ik heb de kans gehad om haar te verslaan", vond Vaidisova. "Vooral op haar tweede opslag waren er mogelijkheden. In bijna elk game had ik breakpunten. Maar Jankovic mist bijzonder weinig ballen, ze is een taaie en houdt van rally's."

17:54 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.