02-06-07

Maria Sjarapova moest even zwoegen

Maria Sjarapova moest even zwoegen

za 02/06/07 - Maria Sjarapova (WTA-2), Svetlana Koeznetsova (WTA-3) en Ana Ivanovic (WTA-7) deden het beter dan Amélie Mauresmo: ze staan in de achtste finales op Roland Garros.

Sjarapova-Koedrjavtseva
6-1, 6-4
De Russin Maria Sjarapova (WTA-2) heeft in de derde ronde haar landgenote Alla Koedrjavtseva (WTA-103) uitgeschakeld: 6-1, 6-4. De eerste set was een gezondheidswandeling. Die duurde maar 28 minuten.
(AP)

In de tweede set kon de 19-jarige Koedrjavtseva het Sjarapova (foto) wel even moeilijk maken. Ze brak drie keer door haar opslag en dat leverde haar een 4-1-voorsprong op.

"Ik maakte de ene fout na de andere", zei Sjarapova. "Dat kan ik me niet tegen iedereen veroorloven."

Tussen de punten rekte Sjarapova haar schouder uit. "Af en toe voel ik de blessure nog. Ik mag er nog niet op vertrouwen."

In de volgende ronde speelt de nummer twee van de wereld tegen de Zwitsere Patty Schnyder (WTA-14).

Ook Koezetsova en Ivanovic doen het goed

  • Svetlana Koeznetsova heeft zich voorbij Dominika Cibulkova (WTA-131) geworsteld: 6-2, 6-3. Soms liep ze wat lomp over het gravel, maar de finaliste van vorig jaar was sterker dan de tiener uit Slovakije. Na een futloze start schoot ze wakker. De Russin brak Cibulkova in hetzesde spel en dat leverde haar winst in de eerste set op. In de tweede set werd ze zelf een keer gebroken, maar met eenstevige volley was de buit toch binnen.
  • Ana Ivanovic heeft zonder veel moeite van Ioaona Raluca Olaru (WTA132) gewonnen. De Roemeense kreeg amper twee spelletjes tegen de Servische: 6-2 en 6-0. "Toch ben ik niet echt tevreden", zegt Ivanovic, laureate in Berlijn. "Mijn opslag liep niet zoals ik het graag wilde."

20:20 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.