02-06-07

Ik heb met de juiste wapens gestreden"

Ik heb met de juiste wapens gestreden"

vr 01/06/07 - Kristof Vliegen is er niet in geslaagd om de vierde ronde te bereiken. De Argentijn Guillermo Cañas (ATP-22) was in vier sets te sterk. Toch was Vliegen niet ontevreden. "Ik streed met de juiste wapens en vond vaak de goeie oplossing."

Cañas-Vliegen
6-2, 6-2, 2-6, 6-3
Vliegen startte agressief en koos voor de aanval. Met goede opslagen en harde klappen vanaf de baseline hield hij gelijke tred met gravelspecialist Guillermo Cañas.
(Photonews)

Maar bij 2-2 stokte de eerste service van Vliegen en daarvan profiteerde de gewiekste Cañas (foto) om de eerste set te pakken.

Zelfde verhaal in set 2. Vliegen speelde goed mee tot 2-2, maar toen sloeg de Argentijn toe. De Belg maakte te veel fouten en ook de tweede set was weg: 6-2.

Maar in de derde set stond een andere Vliegen op. Onze landgenoot varieerde zijn spel en liet Cañas veel meters maken. Hij bleef de verdediging van het 17e reekshoofd bestoken, met succes. Vliegen ging twee keer door de opslag van Cañas en maakte zo een set achterstand goed.

Beide spelers maakten er een spannende vierde set van. Vliegen kreeg kansjes, brak Cañas ook een keer, maar moest toch altijd achtervolgen.

Cañas kwam op 5-3 en liet zijn prooi niet meer los. De Argentijn dwong Vliegen met topspinballen in de fout en won de vierde set en de wedstrijd.

"Met de juiste wapens gestreden"

  • Kristof Vliegen: "Ik denk dat ik Cañas met de juiste wapens heb bestreden. Ik heb vaak de goeie oplossingen gevonden. In de eerste twee sets ging het nogal snel omdat ik wat risico's nam. Je weet dat je tegen een muur moet spelen, maar je moet die proberen te omzeilen. Dit is wel jammer, want ik had het gevoel dat hij zenuwachtig werd en hier iets te rapen viel. Hoe dan ook, de voorbije 5 à 6 dagen waren prettig. Ik hoop dit gevoel wat vast te houden."
  • Guillermo Cañas: "Mijn eerste doel is om de eerste week te overleven. Als ik zondag kan winnen, heb ik dat doel toch al bereikt. Het Argentijnse tennis doet het goed, met Nalbandian, Monaco en ik die allemaal bij de laatste 16 staan."

Statistieken
VliegenCañas
1e service64%56%
aces23
dubbele fouten00
unforced errors3621
winners2321
benutte breakpunten3/4 (75%)7/13 (54%)
punten aan het net34/52 (65%)33

20:18 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.