02-06-07

Het wordt weer niks voor Mauresmo

Het wordt weer niks voor Mauresmo

za 02/06/07 - Amélie Mauresmo (WTA-4) zal ook dit jaar Roland Garros niet winnen. Net als op de Australian Open botste ze op Lucie Safarova (WTA-29): 6-3, 7-6 (7/3).

Safarova-Mauresmo
6-3, 7-6 (7/3)
Mauresmo stond in elke set telkens 3-0 voor, maar toch gaf ze het nog uit handen. In set een won Safarova zes spelletjes op een rij: 6-3.  In set twee spurtte de Franse weer naar 3-0, maar opnieuw kwam Safarova op voorsprong.
(AP)

Mauresmo (foto) sleepte nog een tiebreak uit de brand, maar daarin was Safarova te sterk.

Het Parijse publiek treurde, nog maar eens, over de vroege uitschakeling van de plaatselijke favoriete.

Door een operatie aan haar blindedarm speelde Mauresmo slechts zeven matchen in de aanloop naar het grandslamtoernooi.

Roland Garros ligt Mauresmo niet. Ze kwam nooit verder dan de kwartfinale

"Ik ben ontgoocheld omdat ik die voorsprong niet kon uitbuiten", zei Mauresmo. "Een wonder is het niet. Ik wist dat mijn voorbereiding niet optimaal was. Ik hoef mezelf niets te verwijten."

En Safarova? Die was dolgelukkig. "Ik had het wat moeilijk tijdens de eerste spelletjes, maar ik heb niet opgegeven. Ik ben steeds blijven vechten. Dit is geweldig."

Amélie Mauresmo: "Ik had weer pijn"

"Ik had last van mijn adductoren", zei Amélie Mauresmo. "Gravel is fysiek erg belastend, mijn adductoren kunnen die ondergrond niet zo goed aan."
(Belga)

"Daardoor heb ik het mentaal ook wat moeilijker. De pijn speelde al op in mijn vorige match, tegen Nathalie Dechy. Telkens als ik wil versnellen, doet dat pijn."

"Ik was ook niet voorbereid zoals het hoort, mijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Ik heb veel hoogtes en laagtes."

"Dit is ontgoochelend, maar ik had er gelukkig niet te veel van verwacht. Ik zet nu alles op de grastoernooien van Eastbourne en Wimbledon", zei Mauresmo

20:20 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.