30-05-07

Vliegen haalt de derde ronde in Parijs

Vliegen haalt de derde ronde in Parijs

wo 30/05/07 - Kristof Vliegen heeft de Franse fans in Parijs een kater bezorgd. Hij schakelde in de tweede ronde de jonge Richard Gasquet (ATP-13) uit. Na iets meer dan 2 uur was het voorbij: 7-6, 6-3, 6-1. "Gasquet kreeg een mentale tik na de tiebreak", zegt Vliegen.

Vliegen-Gasquet
7-6 (7/4), 6-3, 6-1
Kristof Vliegen mocht op Court Philippe Chatrier een Fransman bekampen: het elfde reekshoofd, Richard Gasquet. De 20-jarige Gasquet was een gewaarschuwd man, want Vliegen had vorig jaar het enige onderlinge duel gewonnen.
(PhotoNews)

Beide spelers waren in de eerste set aan elkaar gewaagd. Gasquet kreeg bij 6-5 drie setballen, maar dankzij enkele schitterende  dropshots werkte Vliegen die weg.

Onze landgenoot dwong een tiebreak af, maar kwam daarin snel 4-2 achter. Maar na de kantwissel pakte Vliegen vijf punten op rij en de eerste set.

Vliegen tenniste op een wolk en maakte bijna geen fouten meer. Gasquet werd zenuwachtig en hij zag ook de tweede set door zijn vingers glippen.

Gasquet wist niet meer waar hij het had en kon geen vuist meer maken in de derde set. Vliegen mepte de ene forehand na de andere voorbij de Fransman en haalde zo voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Vliegen: "Gasquet kreeg een mentale tik"

Kristof Vliegen: "Gasquet speelde heel agressief en dat verraste me. Ik heb wat geluk gehad in de eerste set, toen ik die setballen wegwerkte. Ik denk dat Gasquet mentaal een tik kreeg in de tiebreak."

"Daarna heb ik gewoon mijn spel blijven spelen. Bij iedere forehand ging ik vol voor de winner." In de derde ronde wacht de Argentijn Guillermo Cañas, het 19e reekshoofd.

Gasquet: "Het terrein leek wel te groot"

Richard Gasquet kon op jonge leeftijd al een pak adelbrieven voorleggen. De Fransman klopte vorig jaar kleppers als Roger Federer, Andy Murray en Marat Safin. Maar in Parijs kan hij de zware last van het thuispubliek voorlopig niet torsen.

"Nadat ik de eerste set had verloren, voelde ik de druk. Ik kromp ineen en zakte langzaam weg."

"Ik voelde me niet goed in mijn vel. Het terrein leek gewoon te groot voor mij", zei Gasquet (foto).

"De mensen verwachten te veel van mij en ik leg mezelf ook te veel druk op. Ik kon nooit ontspannen."

"Dit doet wel pijn, ik ben er nog niet goed van", vertelde de aangeslagen Fransman. "Dit is een van mijn meest teleurstellende wedstrijden."
(Belga)

20:36 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.