30-05-07

V.Williams breekt record en "moest lachen"

V.Williams breekt record en "moest lachen"

wo 30/05/07 - Venus Williams heeft haar wedstrijd in de tweede ronde eenvoudig gewonnen. Ze sloeg daarbij het record van de hardste vrouwenopslag aan diggelen. Amélie Mauresmo heeft zich nog maar geplaatst voor de tweede ronde. Ze kopte Laura Granville in twee sets.

V.Williams - Harkleroad
6-1, 7-6
Venus Williams, het 26e reekshoofd op Roland Garros, heeft zich geplaatst voor de derde ronde. De Amerikaanse versloeg haar landgenote Ashley Harkleroad in twee sets: 6-1, 7-6.
(Belga)

Williams brak in de wedstrijd het record van de hardste vrouwelijke opslag. Met 206 km/u deed ze beter dan haar zus Serena. Die sloeg in 2006 in Cincinnati een opslag tegen 204 km/u.

"Toen ik klein was, probeerde ik altijd harder en harder te slaan. Nu probeer ik dat niet meer, dus het is wel een verrassing."

"Maar toen ik de cijfers zag staan, moest ik even lachen. Ik verloor even mijn concentratie", gaf Williams toe.

Dat was eraan te merken. Harkleroad maakte een 4-1-achterstand in de tweede set goed en dwong nog een tiebreak af.

Williams was in de tiebreak opnieuw bij de les. Haar ervaring gaf de doorslag op de beslissende punten en ze pakte de tiebreak met 8-6.

Mauresmo is tevreden met zege

Mauresmo - Granville
6-0, 7-5
Amélie Mauresmo heeft de tweede ronde bereikt. De Française klopte in twee sets de Amerikaanse Laura Granville. Enkel in de tweede set spartelde Granville wat tegen. Maar het vijfde reekshoofd bleef kalm en won met 6-0 en 7-5.
(Belga)

"Ik ben tevreden", zei Mauresmo. "Dit was wellicht mijn beste gravelwedstrijd van het seizoen. Ik kan hier veel positieve dingen uit halen."

"Ik wilde er voluit voor gaan, maar voelde dat ik op sommige momenten toch begon te twijfelen. Ik hoop dat ik dat nog kan verbeteren."

"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan dit toernooi, ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd en dat is voor mij een nieuwe aanpak."

In de tweede ronde neemt Mauresmo het op tegen een landgenote. Nathalie Dechy klopte de Deense Wozniacki in drie sets en mag het opnemen tegen Mauresmo.

20:38 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.