30-05-07

Tipsarevic klopt een gefrustreerde Safin

Tipsarevic klopt een gefrustreerde Safin

wo 30/05/07 - De 22-jarige Janko Tipsarevic heeft het toernooi van Marat Safin beëindigd. De Serviër was in drie hardbevochten sets te sterk voor de voormalige nummer een van de wereld: 6-4, 6-4, 7-5. "Niets lukte", klaagde de Rus na de wedstrijd.

Safin - Tipsarevic
6-4, 6-4, 7-5
Marat Safin had in de eerste ronde amper vijf games verloren in zijn oevrwinning tegen de Spanjaard Vicente. Maar woensdag was hij duidelijk niet in zijn sas op Court Suzanne Lenglen.
(Belga)

Janko Tipsarevic maakte weinig fouten en dat frustreerde Safin. Het racket van de Rus moest het vaak ontgelden.

Tipsarevic bleef wel kalm en pakte de eerste twee sets met 6-4. Safin, het 22e reekshoofd in Parijs, leek in de derde set op weg naar een comeback, maar hij benutte zijn breakkansen niet.

Bij 6-5 dwong Tipsarevic een matchpunt af met een dropshot op de service van Safin. Met een backhand-passeerslag maakte de Serviër  het ook af.

"Niets lukte en ik raakte gefrustreerd", zei Safin. "Zo'n wedstrijd mag ik niet verliezen."

"Misschien stop ik volgend jaar"

Na de wedstrijd liet Safin een ballonnetje op over een mogelijk afscheid. "Ik hou er niet van om rond plaats 50 te staan op de ranking. Het motiveert me niet om goed te trainen en te spelen. Ik haal mijn motivatie niet uit een tweede of derde ronde."

Safin klom vorig jaar op de ranglijst en staat nu op plaats 25. Maar het is al van maart geleden dat de Rus twee wedstrijden op een rij kon winnen. "Nu wil ik nog tennissen, maar misschien hou ik er volgend jaar al mee op. Het zou natuurlijk jammer zijn om te stoppen als ik niet meer in de toptien heb gestaan."

20:37 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.