30-05-07

Sjarapova, met legging, naar tweede ronde

Sjarapova, met legging, naar tweede ronde

wo 30/05/07 - Tweede reekshoofd Maria Sjarapova heeft Emilie Loit geklopt in twee sets, maar dat liep niet van een leien dakje. De winnares van 2004 ligt er al uit. Anastasia Myskina kon amper één game winnen tegen Meghan Shaughnessy.

Sjarapova - Loit
6-3, 7-6
De Franse Emilie Loit leek Sjarapova weinig in de weg te leggen. In het frisse en druilerige Parijs liep de Russische snel uit. Bovendien leek Loit last te hebben van stramme spieren.
(Belga)

Loit moest zelfs naar de kleedkamer voor verzorging. Ze zal wellicht met grote ogen gekeken naar de legging die Sjarapova (foto) droeg om haar benen warm te houden.

Of was het gewoon een modieuze ingeving van Maria Sjarapova, de nummer twee van de wereld, die de eerste set binnenhaalde met 6-3.

Na de eerste set was Emilie Loit eindelijk opgewarmd en vocht ze een verbeten strijd. Ze mocht zelfs serveren voor de tweede set, maar het werd een tiebreak.

In de tiebreak maakte de Russin het dan toch af. Haar ticket voor de tweede ronde kostte haar heel wat moeite.

Sjarapova: "Ik hou van dit toernooi"

Maria Sjarapova was in 2007 al twee maanden out met en schouderblessure. "Het voelt nog niet perfect", zei de Russische. "Ik voel af en toe nog wat pijn. maar ik ben een competitiebeest en daarom ben ik hier."

"Ik hou van dit toernooi, ook al weet ik dat het voor mij een van de moeilijkste toernooien is om te winnen. Het einde van de tweede set? Ik hou van zo'n spannende momenten, daarvoor tennis ik."

Winnares van 2004 moet al inpakken

Shaughnessy - Myskina
6-1, 6-0
Anastasia Myskina is in de eerste ronde kansloos uitgeschakeld. In minder dan een uur verloor de winnares van 2004 in twee korte sets van de Amerikaanse Meghann Shaughnessy.
(Belga)

Myskina, ooit de nummer twee op de WTA-ranking, is na blessureleed weggezakt naar plaats 51.

Ze speelde in Parijs pas haar tweede match van 2007. In januari verloor ze in de eerste ronde in Auckland.

Myskina sukkelt al een tijdje met haar linkervoet. Ze kon geen vuist maken tegen Shaughnessy.

De Amerikaanse moest gewoon wachten op Myskina's fouten. Na 57 minuten was het eerste matchpunt raak.

"Dat was snel voorbij", reageerde Shaughnessy. "Dit moet heel moeilijk zijn voor haar. Ze is een goede speelster, maar ze kan niet meer bewegen zoals vroeger."

"Niet tennissen om te tennissen"

Myskina is nog niet volledig hersteld van een operatie aan haar linkerteen. "Het litteken is nog heel gevoelig. Ik ben al een maand weer aan het trainen. Ik wou hier spelen om te zien hoe ver ik al sta. Maar dat was geen zo'n goed idee."

"Toch moet ik wedstrijden blijven spelen. Ik moet weten of mijn voet het zal houden", gaat Myskina voort. "Maar ik moet realistisch zijn, ik zal nog niet veel winnen."

"Ik ben niet van plan om door te gaan als ik nummer 100 ben of zo. Ik wil niet tennissen om te tennissen. De laatste vijf maanden in Moskou waren fantastisch, ik weet dus al hoe mijn leven na het tennis eruit zal zien."

20:36 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.