25-05-07

Justine Henin begint tegen Vesnina

Justine Henin begint tegen Vesnina

vr 25/05/07 - Justine Henin gaat vanaf zondag op zoek naar een vierde titel op Roland Garros. De Russin Jelena Vesnina, de nummer 67 van de WTA-lijst, wordt de eerste klip. Olivier Rochus krijgt Gaël Monfils voorgeschoteld, Kristof Vliegen gaat met Danai Udomchoke de arena in.

Vesnina (20) stapte in het profcircuit in 2002. In januari dit jaar liet ze haar hoogste notering optekenen: 41e.
(Belga)

Nu staat de Russin, die in Oekraïne geboren is, meer dan twintig plaatsen lager.

Een toernooi in het enkelspel winnen, kon Vesnina nog niet. Ze heeft wel een dubbeltitel op haar palmares. Tegen Justine Henin (WTA-1) speelde ze nog nooit.

Als Henin deze eerste klip omzeilt, ontmoet ze de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA-65) of de Japanse Aiko Nakamura (Jap-79) in de tweede ronde.

Moeilijk voor O.Rochus, haalbaar voor Vliegen

Olivier Rochus (ATP-46) heeft het niet echt getroffen bij de loting. Hij moet de arena in tegen thuisspeler Gaël Monfils (ATP-75).
(Belga)

Monfils (20) brak vorig jaar door, maar een blessure gooide in 2007 roet in het eten. Vandaar ook de lage notering van de Fransman op de ATP-lijst.

In 2006 schakelde Monfils (foto) Dick Norman uit in de tweede ronde. Hoopgevend voor Rochus: de vorige drie onderlinge ontmoetingen won de Belg.

Kristof Vliegen (ATP-73) neemt het in de eerste ronde op tegen de Thai Danai Udomchoke (ATP-104). Beide spelers ontmoeten elkaar voor het eerst.

C.Rochus kan nummer 4 worden

Christophe Rochus (ATP-179) tot slot kan de vierde en laatste landgenoot worden op de hoofdtabel van Roland Garros. Maar hij moet eerst nog wel de laatste kwalificatieronde overleven.

16:40 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.