23-05-07

Kristof Vliegen: "Het zit in mijn hoofd"

Kristof Vliegen: "Het zit in mijn hoofd"

wo 23/05/07 - Kristof Vliegen kan voorlopig zijn succesjaar 2006 niet herhalen. Behalve de stunts in de Daviscup kon hij in 2007 nog niet imponeren. Een vrije val op de ATP-lijst was het logische gevolg. De nummer 1 van die lijst, Roger Federer, tennist straks drie keer tegen Pete sampras.

Een halve week voor Roland Garros loopt Vliegen er niet  bepaald vrolijk bij. "De moed zakt mij in de schoenen", zegt de  Belgische tennisser in La Dernière Heure.
(Belga)

Na zijn topprestaties in 2006 speelde Vliegen sinds januari al 40 plaatsen kwijt op de wereldranking. Hij is nu de nummer 73.

"Het zit allemaal in het kopje. Onder die sterke jongen zit een grote twijfelaar." Vliegen kapte ook met zijn coach, Philippe Dehaes.

"Op training loopt het allemaal goed, maar tijdens de matchen komt het er niet uit. Ik kan me niet ontspannen."

"Ik maak foute keuzes en ik ben bang om te falen. Ook Roger Federer had even een dipje, maar hij is toch van een ander niveau."

Pete Sampras daagt Federer uit

Pete Sampras en Federer gaan in het najaar drie demonstratiewedstrijden spelen. De gewezen nummer 1 gaat met de huidige nummer 1 op tournee door Azië.

In maart ging Federer al eens trainen bij Sampras thuis. "Ik maakte mezelf niet belachelijk", vond Sampras (35). "Als ik  agressief speel kan ik hem volgen, als ik goed serveer tenminste."

Sampras hing in 2002 zijn racket aan de haak. Hij won 14 grandslamtitels. De teller van Federer staat nu op tien. In 2001 speelden Sampras en Federer hun enige officiële wedstrijd. Sampras verloor van Federer op Wimbledon in vijf sets.

13:22 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.