22-05-07

Voel me sterker dan zes maanden geleden"

Voel me sterker dan zes maanden geleden"

ma 21/05/07 - Justine Henin praat uitgebreid over Roland Garros en haar toekomstplannen na het tennis. En ze laat ook in haar hart kijken, de problemen in haar privé-leven zijn verleden tijd. Ze heeft ook weer contact met haar familie. "Ik ben er op menselijk vlak goed uitgekomen", zegt Henin op een uitgebreide persbabbel.

Zondag gaat Roland Garros van start, voor Justine Henin een van de hoogtepunten van het jaar. Henin kan straks voor de derde keer op rij winnen. 
(Belga)

"Ik heb de afgelopen weken heel goed getraind. Ik speelde enkele harde matchen en heb vertrouwen opgedaan met het oog op Roland Garros."

"Wat mij betreft, ziet het er goed uit", zei Justine Henin, die een heel ontspannen indruk gaf op haar persconferentie.

Henin is topfavoriete in Parijs. Wie zijn haar rivales? Amélie Mauresmo, Maria Sjarapova en Serena Williams?

Henin: "Svetlana Koeznetsova. Gravel is haar favoriete ondergrond en ze heeft alles in huis om de finale te halen. Maar hoever je geraakt, hangt van heel wat af. Bijvoorbeeld van de loting en je fitheid."

Op zoek naar zesde grandslamtitel

Henin gaat in de Franse hoofdstad op zoek naar haar zesde grandslamtitel. Ze won Roland Garros al drie keer (in 2003, 2005 en 2006), en was ook al de beste op de US Open (2003) en de Australian Open (2004).

Voor Henin is Parijs het eerste grandslamtoernooi in 2007. Het eerste, in Melbourne, miste ze door haar echtscheiding.

"Ik ben heel gelukkig nu"

"Ik voel me sterker dan zes maanden geleden", vertelde Justine Justine Henin maandag aan de pers. "Een week voor Roland Garros ben ik zeer gelukkig." 
(Belga)

"Fysiek gaat alles zeer goed. Mijn ademhalingsproblemen van in Miami zijn achter de rug."

"Het bewijs daarvan heb ik in Berlijn geleverd. Ik speelde toen 7,5 uur tennis op twee dagen tijd."

"De balans tot nu toe is al hyperpositief. Ik heb even mijn tijd genomen, maar daarna ging het snel."

"En ik beleef weer plezier aan het spel, dat is het belangrijkste", zei Henin die dit jaar al de toernooien van Dubai, Doha en Warschau won.

Compliment voor de pers

Ook de crisis in haar privé-leven is verleden tijd voor Henin. Begin dit jaar scheidde ze van haar man Pierre-Yves Hardenne.

"Ik wil jullie bedanken voor het respect toen mijn privéleven overhoop lag", zei Henin tegen de pers. "De discretie heeft mij geraakt. Het gebeurt niet elke dag dat ik jullie eencompliment geef, profiteer er dus van."

Henin heeft ook opnieuw contact met haar familie. Vooral met haar vader, met wie ze al jaren in onmin leefde. "Daar ben ik erg gelukkig over", zei ze. "Maar ik vraag om mijn privéleven te blijven respecteren."

"Ervaring delen met jongeren"

Justine Henin denkt nog helemaal niet aan stoppen, maar ze zet wel al projecten op poten om na haar actieve carrière in de tenniswereld te blijven.
(Belga)

Henin wil nog vier à vijf jaar tennissen, maar ze denkt ook al aan
een leven na haar profcarrière.

Maandag stelde ze samen met haar coach Carlos Rodriguez haar tennisacademie voor: "6th Sense Tennis Academy".

"Het project ligt me na aan het hart. Ik had er nood aan om iets op te zetten met Carlos, zodat onze samenwerking niet stopt na mijn carrière."

"En ik wil mijn ervaring delen met jonge spelers", zei Henin.

De academie bestaat uit drie trainingscentra: in Limelette, Namen en Brussel. Als het goed gaat, gaan er nog nieuwe centra open, zelfs in het buitenland.

De inspiratie voor de naam "6th Sense" haalde Henin uit een prijs die ze in 2005 kreeg van de WTA. Ze kreeg die award als speelster met het mooiste spel

15:46 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.