22-05-07

Norman faalt in de kwalificaties in Parijs

Norman faalt in de kwalificaties in Parijs

di 22/05/07 - Dick Norman is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te bereiken van Roland Garros. Onze landgenoot verloor al in de eerste ronde van de Argentijn Brian Dabul in twee sets. Christophe Rochus heeft de tweede ronde wel bereikt. Hij was te sterk voor de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie.

Dabul-Norman
6-4, 6-4
Vorig jaar haalde Dick Norman (ATP-140) nog de tweede ronde in Parijs. Hij stond toen 2-1 in sets voor tegen de jonge Fransman Gaël Monfils, maar moest uiteindelijk plooien in vijf sets.
(Belga)

De 36-jarige Belg had dit jaar in Mexico City al eens gewonnen van Brian Dabul (ATP-220), maar in Parijs liep het meteen fout.

De linkshandige Argentijn snoepte meteen de opslag van Norman af en hield de break voorsprong vast: 6-4.

Norman (2,03 meter) kon niet zijn gewoonlijke opslagdruk ontwikkelen, hij sloeg maar vijf aces.

Onze landgenoot hield in de tweede set gelijke tred, maar de 24-jarige Dabul maakte weinig fouten. De kleine Argentijn (1,57 meter) bleek uiteindelijk de sterkste.

Christophe Rochus zet zich wel door

Christophe Rochus (ATP-179) heeft zich wel geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties. De Belg kopte de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie (ATP-118) in twee sets: 7-6, 6-2. In de volgende ronde ontmoet Rochus de Roemeen Adrian Ungur (ATP-278).

15:49 Gepost door dcvke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.