12-05-07

Henin moet zaterdag uit ander vaatje tappen

Henin moet zaterdag uit ander vaatje tappen

vr 11/05/07 - Henin heeft vrijdag bijna een hele dag gespeeld. Tussen de regenbuien door werkte ze eerst een achtste finale af tegen Maria Elena Camerin (die ze won). Daarna begon ze ook, met horten en stoten, aan haar kwartfinale tegen Jelena Jankovic. Bij een 6-3, 4-4-achterstand werd de match stilgelegd.

Henin-Camerin
6-1, 6-3
Donderdag wachtten Justine Henin en Maria Elena Camerin (foto) vruchteloos op hun achtste finale. Door de donkere wolken boven de Duitse hoofdstad kwamen ze niet aan hun wedstrijd toe.
(Belga)

Vrijdagochtend konden ze dan toch aan hun wedstrijd beginnen. Henin, de nummer 1 van de wereld, maakte het klasseverschil snel duidelijk.

Camerin scoorde eens een mooi punt aan het net, maar na een halfuur stond ze een set in het krijt: 6-1. Henin ging door op haar elan en liep tot 3-0 uit in de tweede set.

Toen moesten de twee weer gaan schuilen voor de regen. Na een onderbreking van twee uur maakte Camerin het Henin nog even moeilijk. De Italiaanse won drie spelletjes, maar daarna was het afgelopen.

Met een smash maakte Henin een einde aan de wedstrijd.

Jankovic geeft het Henin niet cadeau

Vrijdagavond mocht Henin in Berlijn ook nog aan haar kwartfinale beginnen tegen Jelena Jankovic. Henin was goed gestart en stond al snel een break voor, maar toen werd de match onderbroken door (alweer) een regenbui.

Na de regenpauze stond er plots een andere Jankovic op het terrein. Henin was overdonderd en in geen tijd had ze de eerste set met 6-3 verloren. In de tweede set verloren beide speelsters slag om slinger hun opslag. Bij een 4-4-stand vond de scheidsrechter het te donker om nog voort te spelen. Zaterdagochtend, vanaf 10u, gaat de wedstrijd voort.

08:41 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.