12-05-07

Federer: "Het was allemaal te rap voorbij"

Federer: "Het was allemaal te rap voorbij"

do 10/05/07 - Roger Federer is dan toch geen superman. Op het graveltoernooi verloor de Zwitserse nummer één verrassend van de Italiaanse wildcardspeler Filippo Volandri. Voor Federer is het al de vierde nederlaag van het seizoen. "Ik weet niet wat er mis is."

Volandri-Federer
6-2, 6-4
Roger Federer is stilaan zijn aureool van onoverwinnelijkheid aan het kwijtraken. In de Rome verloor de Zwitserse nummer één van de wereld in twee sets van Filippo Volandri, de nummer 53 op de ATP-ranking (foto).
(Belga)

Federer was onherkenbaar tegen de Italiaan. Na twee sets moest hij al afdruipen.

De Zwitser is nooit beste maatjes geweest met het gravel. Toch speelde hij vorig jaar nog de finale in Rome. Toen verloor hij van Rafael Nadal.

Na zijn vroegtijdige uitschakeling in Indian Wells en Miami, telkens tegen Guillermo Cañas) en de verloren finale in Monaco, is dit zijn vierde verlies van het seizoen.

Voor Federer is het even wennen: voor de eerste keer sinds Wimbledon 2003 sluit hij een reeks van vier opeenvolgende toernooien zonder zege af.

"Ik moet alles eerst nog analyseren"

Roger Federer zocht na zijn nederlaag naar een oorzaak voor zijn wanprestatie. Maar ook hij zit met vragen. "Ik weet  niet wat er mis is. Ik moet alles nog wat analyseren. Maar een ding staat vast: het was allemaal te rap voorbij."

Federer maakte maar liefst 44 directe fouten. "Ik was de eerste speler die in Rome toekwam. Aan mijn voorbereiding kan het dus niet liggen", zei hij ook.

08:40 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.