12-05-07

Belgische tennisvrouwen spelen in Knokke

Belgische tennisvrouwen spelen in Knokke

vr 11/05/07 - De Belgische Fed Cup-ploeg speelt haar barragewedstrijd tegen China in Knokke op gravel. De confrontatie in de landenbeker voor vrouwen vindt op 14 en 15 juli plaats.

Fed Cup-kapitein Sabine Appelmans (foto) had na de loting meteen haar voorkeur uitgesproken voor gravel. Nu adviseerde ze ook om in de open lucht te spelen.
(PhotoNews)

Uiteindelijk viel de keuze op de gravelterreinen in Knokke-Heist, aan de kust.

Door de afwezigheid van Justine Henin en Kim Clijsters zullen Kirsten Flipkens (WTA-134) en Caroline Maes (WTA-233) wellicht de enkelwedstrijden voor hun rekening nemen.

China treedt wellicht met Tiantian Sun (WTA-94) en Shuai Peng (WTA-32) in Knokke aan.

In de eerste ronde van de Wereldgroep ging België met 5-0 onderuit in de Verenigde Staten. Toen was hardcourt het speelterrein.

Maes moet kiezen tussen Clijsters en Fed Cup

Caroline Maes staat voor een lastige beslissing. Op zaterdag 14 juli moet ze normaal gezien aan de bak in het Fed Cup-duel tegen China. Maar net die avond trouwt haar vriendin Kim Clijsters.

"Ik weet echt niet wat ik moet doen", zegt Maes in Het Nieuwsblad. "Ik wil wel spelen, maar Kims huwelijk wil ik zeker niet missen." Door de afwezigheid van Henin en Clijsters zou Maes samen met Flipkens de enkelwedstrijden spelen.

Fed Cup-kapitein Sabine Appelmans heeft er al met Maes over gebabbeld. "Ze is een goede vriendin van Kim. Het is dus logisch dat ze naar het huwelijk wil. Als ze daarvoor kiest, dan kan ik dat zeker begrijpen."

Barragematchen
datumondergrond
BELGIEChina14-15/07gravel
SpanjeTsjechië
OostenrijkIsraël
JapanDuitsland

08:42 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.