08-05-07

Kim Clijsters, de kampioene met een hart"

Kim Clijsters, de kampioene met een hart"

ma 07/05/07 - Ook in alle kranten wordt teruggeblikt op de carrière van Kim Clijsters. Ze bewonderen ook de persoon achter de tennisster. Sporza.be bundelt de reacties in een krantenoverzicht.

In de kranten van maandag staat Kim Clijsters maandag overal op de cover. Het afscheid is goed voor meer dan één vel papier. Wat schrijven de commentatoren?

"Zege op US Open was eindpunt"

Het Laatste Nieuws:  "Het klopt niet: die mooie carrière afsluiten in het weinig romantische Warschau."
(Belga)

"Het Centre Court van Wimbledon, dat was het ideale decor geweest."

"In haar hoofd was Kim Clijsters al langer gestopt met toptennis."

"De zege op de US Open in 2005 betekende meteen ook het eindpunt.De allesvernietigende wijze waarop ze toen het hardcourtseizoen domineerde, was du jamais vu.

"Kim Clijsters was een zeer goede tennisster, maar ook een nog veel betere ambassadrice voor België."

"Sympathie en superklasse"

Het Belang van Limburg:  "Samen met Justine Henin heeft Kim Clijsters België tot een begrip gemaakt in het mondiale tennis en in de sport." 
(Belga)

"Ze belichaamde sympathie en sportieve superklasse in één en dezelfde persoonlijkheid."

"Het gemis zal groot zijn, al zal Henin nog enkele jaren de nationale trots hooghouden."

"Maar net zoals de iets oudere wielerfans nu nog met heimwee terugblikken op Merckx, zo zal deze generatie nooit uitverteld raken over die blonde meid uit Bree, die de hele wereld liet kennismaken met de vruchtbare grond van Limburg. "

"Daarom past maar één afscheidswoord: bedankt, Kim."

Henin de titels, zij het charisma

Het Nieuwsblad: "Kim Clijsters is niet de beste tennisspeelster van de wereld, zelfs niet de beste van België. Dat is Justine Henin.
(Belga)

"Maar wat Henin meer heeft in titels, heeft Clijsters meer in charisma."

"Haar zonnige persoonlijkheid veroverde de wereld. Haar belang als ambassadrice van haar sport en van haar land kan amper worden overschat."

"Had zij even hard getraind als Henin, dan zou ze misschien nog spelen. Maar ze oogt veel gelukkiger dan Henin met haar vijf grandslamtitels, een Masterstitel en olympisch goud.

"De vraag is: wie heeft nu de juiste keuze gemaakt?"

"Clijsters R.I.P."

De Morgen: "Als het grote geschiedenisboek van de Belgische sport wordt herschreven door iemand die iets van sport kent, zal de sportvrouw Kim Clijsters een paragraaf krijgen, geen heel hoofdstuk zoals de echte kampioenen."

"Het meisje, de vrouw en de mens Kim Clijsters daarentegen is van een ongeziene authenticiteit en één en al compassie. Maar met dat laatste win je geen prijzen."

  • Le Soir : "Clijsters, de kampioene met een hart. Het zou te gemakkelijk zijn om de carrière van Kim Clijsters met die van Justine Henin te vergelijken. Ze hadden een hele andere kijk op de professionele sport. Voor Henin was het een prioriteit, voor Clijsters een (erg lucratief) tijdverdrijf. Daarom zullen we Clijsters vooral als een spontane meid onthouden. We zullen ze missen."
  • La Dernière Heure : "Voor Kim Clijsters, mevrouw Lynch binnenkort, begint een nieuw leven. Voor de Belgische tennissport wordt een belangrijke bladzijde omgedraaid. We wensen haar het beste en danken haar voor haar menselijkheid en haar sportiviteit."
  • L'Equipe (grootste Franse sportkrant): "Tot kijk, Kim! In een erg rivaliserende wereld was de troef van Kim Clijsters dat ze het plezier in het tennis voorop zette. En daar mocht geen overwinning, geld of roem voor in de weg staan."

17:10 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.