06-05-07

laaste match kim clijsters

De bal zal nooit meer gek botsen"

do 03/05/07 - Kim Clijsters is meteen uitgeschakeld in Warschau. Joelia Vakoelenko klopte onze landgenote in twee sets: 7-6 en 6-3. Voor Clijsters betekende deze nederlaag haar afscheid aan tennisbanen met gravel. Maar daar maalt ze niet om.

Vakoelenko-CLIJSTERS
7-6 (7/3), 6-3
Kim Clijsters kiest haar toernooien in haar afscheidsjaar met veel zorg uit. Om nog eens van het gravel te proeven, trok ze naar Warschau.
(AP)

Kim Clijsters verdedigde haar titel in Warschau. De partij tegen de Oekraïense Joelia Vakoelenko was op papier een haalbare kaart voor de nummer vier van de wereld.

Vakoelenko is pas de nummer 61 van de wereld. In de eerste set moest ze haar opslag bij 3-2 prijsgeven, maar in het volgende spelletje kwam Vakoelenko al langszij.

De twee bleven aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest beslissen: Vakoelenko (foto) haalde het daarin met 7-3.

Ook in de tweede set ging Clijsters eerst door de opslag van Vakoelenko. Maar de Oekraïense brak opnieuw meteen terug en stoomde door naar setwinst.

"Voel me geweldig na afscheid van gravel"

Kim Clijsters vond het blijkbaar niet erg dat ze haar laatste gravelmatch gespeeld heeft. "Hoe ik me nu voel? Geweldig!", zei ze na de match.

"De bal zal voor mij nooit meer raar botsen", sprak Clijsters, die een harde ondergrond verkiest. "Nu keer ik terug naar huis, naar mijn verloofde en mijn honden."

"Wat ik in de toekomst ga doen, staat nog niet vast. Waar verloofde Bryan (Lynch, red) zal basketballen, speelt een rol."

Over de match zei Clijsters dit: "Ik speelde niet slechter dan vorig jaar op dit moment. Het verschil was dat Vakoelenko enorm sterk geserveerd heeft."

17:04 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.