06-05-07

Kim clijsters speelt geen tennis wedstrijden meer

Kim Clijsters zet punt achter haar carrière

zo 06/05/07 - Kim Clijsters maakt met onmiddellijke ingang een einde aan haar carrière. Dat maakte ze bekend op haar website. "Nu is het tijd voor een nieuw leven", schrijft Clijsters.

"Het is meer dan mooi geweest", schrijft Clijsters. "Ik hang mijn rackets aan de haak."
(Belga)

"Na het fantastische en ontroerende afscheid in Antwerpen was de veer gebroken."

"De steeds terugkerende blessures, moeizaam uit bed kruipen en mijn stramme spieren maakten het nog moeilijker."

"Bovendien zijn er de voorbereidingen voor mijn huwelijk. Dat allemaal speelt mee om niet meer door te gaan."

"Stoppen op 24-jarige leeftijd is jong, maar het is mooi geweest", laat Clijsters weten.

"Geld is niet het belangrijkste in mijn leven"

Clijsters was aan haar afscheidstournee bezig. Onder meer Wimbledon stond nog op haar programma. Maar ook dat laat ze dus schieten.
(Belga)

Haar laatste partij verloor ze vorige week in Warschau.

"Het was makkelijker geweest om nog enkele maanden door te gaan en de vier grootverdieners (de drie grandslams en de Masters) in het tennis nog mee te pakken", beseft ook Clijsters.

"Geld is belangrijk, maar het is niet hét belangrijkste in mijn leven. Mijn gezondheid en mijn privé-leven zijn des te belangrijker."

Clijsters geeft in september wel een groot afscheidsfeest.

"Nu is het tijd voor een nieuw leven"

"Geen Luxemburg of Stuttgart dus, ook al had ik die mensen nog beloofd om te komen", gaat Clijsters voort. "Maar ik kan die belofte nog nakomen door die toernooien een bezoekje te brengen."
(Belga)

"Ik heb prachtige momenten beleefd dankzij het tennis. Toernooizeges, de Masters, nummer een van de wereld,...Maar het allermooiste was het genieten met de andere speelsters, de steun van de fans en de uitgelatenheid op een gehandicaptendag."

"Nu is het tijd voor een nieuw leven. Tijd voor trouwen. Kinderen? Tijd om te kokkerellen en om met mijn hondjes te spelen. Een vooral veel tijd voor mijn familie en mijn vrienden."

Clijsters zal minder leuke aspecten aan het tennisleven niet missen. "Niet meer reizen, geen vliegtuigen, geen koffers uitpakken, geen jetlag. En geen leugens en geroddel meer lezen in de kranten."

"De vele "sportmanship-awards", die ik van de collega's kreeg, krijgen een aparte plaats in mijn huis: het is het mooiste wat je kunt krijgen."

"Fans, hartelijk bedankt voor alles"

Tot slot richt Clijsters zich in haar afscheidsbrief ook nog tot haar fans.
(AP)

"Bedankt voor de steun al die jaren. Bedankt voor de honderdduizenden brieven, cadeautjes en telefoontjes."

"14 juli is mijn trouwdag. Velen onder jullie hebben al gevraagd waar en hoe, maar jullie zullen wel begrijpen dat die dag een privéfeest wordt. Enkel familie en vrienden zullen er zijn."

"Maar ik ga niet weg zonder afscheid te nemen van jullie. Daarom zal ik jullie in september nog één keer uitnodigen op een groot feest."

"Hoe en wat blijft wel nog even geheim", besluit Clijsters.

17:02 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.