06-05-07

De blessures

Clijsters: "Ik weet niet meer wat ik moet doen"

di 27/03/07 - Kim Clijsters werd maandag uitgeschakeld op het toernooi van Miami. Clijsters kwam ook niet zonder kleerscheuren uit het duel tegen de Chinese Na Li.

"Mijn rug en heup blokkeerden volledig toen ik voor een dropshot ging", zei Kim Clijsters (WTA-5) in Miami aan Het Laatste Nieuws.
(Belga)

"Telkens als ik een spreidstand wou doen, voelde ik mijn rug opspannen."

"Ik kon niet meer serveren en mijn bovenbeen werd helemaal stijf. Frustrerend, want voor de wedstrijd voelde ik me goed", sprak ze.

"Ik weet wel dat ik die spreidstand tegenwoordig niet meer kan uitvoeren."

"Maar als je je goed in je vel voelt, dan doe je dat automatisch. Beter niet dus", besefte Clijsters na de wedstrijd.

"Vandaag lukt het niet meer"

Kim Clijsters is pas 23, maar de afgelopen drie jaar speelden blessures haar maar al te vaak parten.
(AP)

"Tja, het is niet te geloven, hé", zucht Clijsters. "Mijn soort spel gedijde goed tussen mijn 16e en 21e, maar vandaag lukt dat niet meer."

"Al weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik train misschien niet zoveel meer, maar onderhoud mijn fysieke conditie uitstekend."

"Als ik kon, zou ik meer spelen. Maar het is onmogelijk. Ik ga nog proberen te pieken naar enkele toernooien", zegt de nummer vijf van de wereld.

Het volgende toernooi is Warschau, over een maand. "Maar van gravel ben ik geen liefhebber. Ik ga vooral mijn conditie bijspijkeren, zonder veel te tennissen."
 
In Hasselt kan ik zonder probleem voluit gaan"

vr 27/10/06 - Kim Clijsters staat te popelen om volgende week haar terugkeer te vieren in Hasselt. Het scenario van 2004, toen ze in Hasselt ook haar comeback vierde maar opgaf, sluit Clijsters dit keer uit. "Ik heb nu honderd procent vertrouwen in mijn slag", zegt de nummer 6 van de wereld.

"Ik heb meer tijd genomen om volledig te herstellen, ik heb gepast voor Linz. Ook de revalidatie was specifieker. Ik heb met een racket oefeningen gedaan in het zwembad", zegt Clijsters in Het Laatste Nieuws.

(Belga)

Van de val over haar hond heeft Clijsters geen last meer. "Ik was geschrokken, maar dan vooral dat zoiets wereldnieuws was. Ik vind het raar dat ik over een week mijn eerste match speel. Ik kijk er geweldig naar uit."

In 2004 maakte Clijsters ook haar comeback in Hasselt. Toen bleek haar polsblessure niet helemaal genezen. "Ik ben nu echt overtuigd van de genezing van het gewricht, ik voel me zekerder."

"Twee jaar geleden had ik voortdurend het gevoel dat het niet helemaal juist zat. Ik moest me inhouden als ik een backhand sloeg. Vandaag kan ik zonder problemen voluit gaan. Ik heb weer 100 procent vertrouwen in die slag."

En de Masters? "Als ik me kwalificeer, dan ga ik. Niet zozeer voor het toernooi op zich, maar dan toch om die wedstrijden mee te nemen naar 2007 toe." De Masters in Madrid beginnen op 8 november.

Clijsters: "Ik heb vooral veel wedstrijden nodig"

di 31/10/06 - Op een druk bijgewoonde persconferentie in Hasselt heeft Kim Clijsters maandag nog eens gesproken over het polsletsel dat haar twee maanden aan de kant hield. Maar ze keek ook al vooruit naar 2007 en haar afscheid. "Ik moet nog eens nadenken over Roland Garros."

"De blessure was zeker minder erg dan in 2004. Toen voelde ik ook daarna nog dat er iets niet juist was. Nu ben ik drie weken aan het trainen, ik voel dat mijn pols veel stabieler is dan in 2004. Ik maak me dus geen zorgen."

(Belga)

"Ik deed veel aan conditietraining maar het is nog te vroeg om topspeelsters te ontmoeten. Ik heb veel wedstrijden nodig. Over wat de komende toernooien zullen brengen, dacht ik nog niet na."

Dat Clijsters in 2007 stopt, is bekend.

"Tot Wimbledon heb ik mijn planning gemaakt. Als ik daar top wil zijn, zal ik wel moeten snoeien in mijn programma."

"In Rome zal ik bijvoorbeeld niet meer spelen en over Roland Garros zal ik nog eens moeten nadenken."

"Trouwens, ik besef dat ik geen drie toernooien meer achter elkaar kan spelen, zeker niet als ik halve finales en finales speel."

"Op tijd rusten is noodzakelijk. Wat er na Wimbledon gebeurt, weet ik nog niet. Die planning is afhankelijk van mijn huwelijk en de huwelijksreis. Of ik in 2007 in Hasselt speel? Weet ik niet."

"Graag nog eens in Antwerpen winnen"

Hoe stelt Clijsters zich haar afscheid dan voor, met een zege op Wimbledon? "Afscheid hoeft voor mij niet groots te zijn. Ik wil vooral op een toffe manier stoppen."


Op de vraag welk toernooi ze in haar laatste jaar het liefst wil winnen, antwoordde Clijsters na lang nadenken: "Antwerpen".

"Fed Cup zou programma te zwaar maken"

Op de persconferentie maakte Clijsters ook bekend dat ze volgend jaar niet deelneemt aan de Fed Cup. België neemt het op 21 en 22 april op tegen de VS.


"Deelname aan de Fed Cup zou mijn programma te zwaar maken", zei Clijsters. Vorig jaar maakte ze wel nog deel uit van het Fed Cup-team, maar door haar polsblessure liet ze verstek gaan voor de finale.

17:10 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.