17-04-07

Federer: "De ATP weet het beter dan wij"

Federer: "De ATP weet het beter dan wij"

ma 16/04/07 - Op een persconferentie in Monaco hebben de beste tennissers hun grieven geuit over de ATP, de organisator van het mannencircuit. Roger Federer wierp zich op als woordvoerder en had een duidelijke boodschap: "Het zijn wij die in onze shorts op de baan staan, niet de bobo's."

De ATP wil het circuit hervormen. Zo was er in het begin van het seizoen het mislukte experiment met de groepsfases. Nu wil de ATP een aantal geliefde toernooien degraderen om andere dan weer een hogere status te geven.
(Belga)

De tennisspelers worden daar nauwelijks bij betrokken en dat zint hen niet. Federer richtte zijn pijlen op Etienne de Villiers, voorzitter van de ATP.

"Hij wil alles snel veranderen, maar wij willen ook ons zegje doen", zegt de nummer een van de wereld. Ik heb de indruk dat hij alles beter weet dan wij, de spelers."

"Nochtans staat hij niet in zijn korte broek op het veld. Hij kan dus niet weten hoe slopend het ATP-seizoen is."

Federer werd gesteund door andere topspelers, onder wie Rafael Nadal en Ivan Ljubicic.

"Dit is een schreeuw om hulp. We hebben om de tafel gezeten in Miami, maar dat was een ontgoochelende ervaring."

"We gaan niet staken", zei Nadal

De spelers hebben op de persconferentie geprotesteerd tegen de plannen van de ATP om het toernooi van Monte Carlo te degraderen.

 "Veel spelers zijn bezorgd, we zouden beter samen zitten en goed nadenken wat het beste is voor onze sport", zei Roger Federer.

De spelers wilden niets horen over een mogelijke staking. "We willen veranderingen, maar enkel in positieve zin", zei Nadal.

Ljubicic hekelt Amerikaanse toernooien

Ivan Ljubicic beschuldigt de ATP van bevoordeling van de Amerikaanse toernooien: "Ze hebben er niet eens aan gedacht om een Amerikaans toernooi te degraderen. Zijn ze misschien bang?"

Hij nam ook de Amerikaanse spelers op de korrel. "Ze komen zelden naar Europa. Voor ons is een reis ook vermoeiend."

19:20 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

online verzoek voor tennisfans

http://www.stoptheatp.com

Gepost door: Sunscreen | 19-04-07

Welkom Welkom op mijn blog

Gepost door: jan | 21-04-07

De commentaren zijn gesloten.