17-04-07

Duel der ondergronden tussen Federer en Nadal

Duel der ondergronden tussen Federer en Nadal

ma 16/04/07 - Op 2 mei spelen Roger Federer en Rafael Nadal een heel bijzondere galawedstrijd. Op Mallorca ligt een court klaar met op de ene kant gras en de andere gravel. "Het duel der ondergronden" heet de tenniswedstrijd tussen de tenniskampioenen.

Roger Federer, de nummer een van de wereld, is onklopbaar op gras. Hij won al vier keer op rij het grandslamtoernooi van Wimbledon.
(AP)

Rafael Nadal, de nummer twee, is dan weer de koning van het graveltennis. Hij schreef de afgelopen twee jaar Roland Garros op zijn naam.

Op 2 mei mogen er 7.000 toeschouwers naar de demonstratiewedstrijd in Mallorca komen kijken. "Het duel der ondergronden" gaat naar drie sets.

Bij iedere kampwissel zullen graskoning Federer en gravelkeizer Nadal van schoeisel veranderen, om een optimale grip te hebben.

Roger Federer gaat Zwitserland weer redden

Roger Federer bevestigt dat hij in september weer Daviscup speelt. Zwitserland treft Tsjechië voor een plaats in de wereldgroep.

Federer gaf al drie jaar op rij verstek voor de eerste ronde, maar hij was er telkens wel bij toen Zwitserland moest vechten voor het behoud. De Zwitsers haalden het toen met 5-0 van Groot-Brittannië en 4-1 van Servië.

19:19 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.