07-04-07

Broers Rochus kunnen België niet redden

Broers Rochus kunnen België niet redden

za 07/04/07 - België heeft de halve finales van de Daviscup niet kunnen bereiken. Duitsland won zaterdag ook het dubbelspel tegen Olivier en Christophe Rochus.

België-Duitsland
6-4, 2-6, 3-6, 1-6
Na de verloren enkelspelen begonnen de Belgen met het mes op de keel aan het dubbelspel. Het regende breaks in de eerste set, maar uiteindelijk trokken de broers Rochus aan het langste eind. 
(Belga)

Daarna doofde de kaars van de Belgen stilletjes uit. Kohlmann en Waske waren autoritair op hun eigen opslag en de Rochus-broers kreeg geen voet meer aan de grond. De tweede set ging met 2-6 naar Duitsland.

In aanvangsfase van set drie konden de Belgen aanklampen. Maar bij 2-2 verloor Olivier Rochus zijn opslagspel.

De Belgen vochten nog terug, maar de set ging met 3-6 naar de Duitsers.

In het vierde spel van set vier sloeg Christophe Rochus een dubbelefout: 1-3 voor Waske en Kohlmann. Bij de broers-Rochus was de veer gebroken en Kohlmann maakte uit met een ace.

In de laatste drie sets konden de Belgen dus maar zes spelletjes winnen. Zondag wordt er enkel voor de eer gespeeld.

Broers Rochus: "Ze zijn gewoon beter"

Olivier en Christophe Rochus legden zich ridderlijk neer bij het meesterschap van hun Duitse tegenstanders. "We hebben goed gespeeld, maar zij waren gewoon beter. Ze serveerden ook erg goed. We kunnen toch terugkijken op een mooie Daviscup-campagne. Hopelijk zijn we volgend jaar nog sterker."

20:31 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.