27-03-07

Julien Hoferlin kiest voor vertrouwde namen

Julien Hoferlin kiest voor vertrouwde namen

di 27/03/07 - Daviscup-kapitein Julien Hoferlin maakte zijn selectie voor de ontmoeting met Duitsland bekend. De Belgen kennen ook hun tegenstanders.

Olivier (ATP-36) en Christophe Rochus (ATP-129), Kristof Vliegen (ATP-49) en Dick Norman (ATP-17) zullen de Belgische kleuren verdedigen in de kwartfinales van de Daviscup.
(Photonews)

Dat maakte de Belgische Tennisfederatie bekend. In de kwartfinales neemt de ploeg van teamcoach Julien Hoferlin het op tegen Duitsland.

De confrontatie vindt plaats van 6 tot 8 april in de Sleuyter Arena in Oostende.

Ook de Duitse bondscoach weet welke pionnen hij zal inzetten in de Daviscup-confrontatie: Patrick Kühnen kiest voor Tommy Haas (ATP-9), Florian Mayer (ATP-49), Philipp Kohlschreiber (ATP-59) en de dubbelspecialisten Alexander Waske en Michael Kohlmann.

Zowel België als Duitsland zijn al geplaatst voor de wereldgroep in 2008

17:32 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Clijsters: "Ik weet niet meer wat ik moet doen"

Clijsters: "Ik weet niet meer wat ik moet doen"

di 27/03/07 - Kim Clijsters werd maandag uitgeschakeld op het toernooi van Miami. Clijsters kwam ook niet zonder kleerscheuren uit het duel tegen de Chinese Na Li.

"Mijn rug en heup blokkeerden volledig toen ik voor een dropshot ging", zei Kim Clijsters (WTA-5) in Miami aan Het Laatste Nieuws.
(Belga)

"Telkens als ik een spreidstand wou doen, voelde ik mijn rug opspannen."

"Ik kon niet meer serveren en mijn bovenbeen werd helemaal stijf. Frustrerend, want voor de wedstrijd voelde ik me goed", sprak ze.

"Ik weet wel dat ik die spreidstand tegenwoordig niet meer kan uitvoeren."

"Maar als je je goed in je vel voelt, dan doe je dat automatisch. Beter niet dus", besefte Clijsters na de wedstrijd.

"Vandaag lukt het niet meer"

Kim Clijsters is pas 23, maar de afgelopen drie jaar speelden blessures haar maar al te vaak parten.
(AP)

"Tja, het is niet te geloven, hé", zucht Clijsters. "Mijn soort spel gedijde goed tussen mijn 16e en 21e, maar vandaag lukt dat niet meer."

"Al weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik train misschien niet zoveel meer, maar onderhoud mijn fysieke conditie uitstekend."

"Als ik kon, zou ik meer spelen. Maar het is onmogelijk. Ik ga nog proberen te pieken naar enkele toernooien", zegt de nummer vijf van de wereld.

Het volgende toernooi is Warschau, over een maand. "Maar van gravel ben ik geen liefhebber. Ik ga vooral mijn conditie bijspijkeren, zonder veel te tennissen

17:32 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Federer mag vier ATP-awards in ontvangst nemen

Federer mag vier ATP-awards in ontvangst nemen

di 27/03/07 - Roger Federer is aan de slag op het toernooi van Miami. De Zwitser (ATP-1) heeft in Miami maar liefst vier ATP-awards in ontvangst mogen nemen.

De vier awards voor Roger Federer zijn een record. De nummer een van de wereld werd onder meer al voor de derde keer op een rij verkozen tot Speler van het Jaar.
(AP)

Federer kreeg ook de Arthur Ashe-prijs voor menslievendheid, zoals Kim Clijsters bij de vrouwen.

De Zwitser kreeg die prijs voor zijn werk als ambassadeur van de Verenigde Naties en voor zijn steun aan de kinderen in Zuid-Afrika.

Hij werd door zijn collega's verkozen tot fairste speler van de ATP-tour en kreeg tot slot ook de publieksprijs.

Bob en Mike Bryan waren het beste dubbelpaar van 2006. Benjamin Becker (ATP-43) is de Nieuwkomer van het Jaar en Mardy Fish (ATP-23) maakte de Comeback van het Jaar. Novak Djokovic (ATP-10) maakte het meeste progressie.

17:31 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende