22-03-07

Henin: "In maart ben ik emotioneler"

Henin: "In maart ben ik emotioneler"

wo 21/03/07 - Justine Henin treedt aan in Miami, waar ze wel pas in de tweede ronde moet spelen. Woensdag gaf ze al een persconferentie, waarin ze heel openhartig was. Ondertussen knalde Kim Clijsters op auto's en muren.

"Ik kwam hier nooit voorbij de kwartfinales", zegt Henin, "maar maart is dan ook een moeilijke periode voor mij. In maart is mijn moeder gestorven, dan ben ik altijd emotioneler."
(Belga)

"Bovendien is dit toernooi bijna een grandslamtoernooi, maar dan in het klein en meer benauwd", vertelt Henin.

"Nu moet ik ook wennen aan de VS. Miami is in tegenstelling tot anders het eerste toernooi in mijn Amerikaanse tournee. Al ben ik nu mentaal wel frisser."

"Mijn seizoensbegin was goed, hoewel ik mijn beste tennis nog niet heb kunnen laten zien."

"Ik ben nog altijd een beetje zoekende. Ik heb wat lichamelijke kwaaltjes gehad maar die zijn nu voorbij. Ik speel nu minder, mijn kalender is evenwichtiger."

"Eerste zijn is nooit mijn ambitie"

Henin begint als WTA-nummer 1 aan het toernooi, maar daar geeft ze weinig om. "Nummer 1 worden of zijn is nooit mijn ultieme ambitie geweest", vertelde ze.

"Mijn doel is om plezier te hebben en titels te veroveren. Ik ben wel graag nummer 1, maar als het niet lang duurt, zal ik er niet wakker van liggen."

Clijsters knalde op auto's en muren

Kim Clijsters is een brokkenpiloot. Dat bewees ze in Miami in een recht- streeks duel met de Braziliaanse IndyCar-rijder Helio Castroneves.
(Belga)

"Ik kon amper op de baan blijven. Ik heb veel auto's en nog meer muren geraakt", lachte Clijsters.

Gelukkig voor haar was het geen echte race, maar een computerspelletje. "Het was dikke fun. In het echt zal het nog plezanter zijn. Wie weet, ooit..."

Daarvoor had Kim Clijsters haar uitdager wel al alle hoeken van de tennisbaan laten zien.

"Maar zijn tennis was een pak beter dan mijn rijden." Komend weekend start in Key Biscayne het serieuzere werk voor Clijsters.

Clijsters ontmoet Akiko Morigami

Kim Clijsters weet tegen wie ze haar eerste wedstrijd moet spelen op Key Biscayne. De Japanse Akiko Morigami nam in haar eerste ronde vlot afstand van de Canadese wilcard-speelster Aleksandra Wozniak: 6-1, 7-5.

18:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.