22-03-07

ATP begraaft zijn experiment met poules

ATP begraaft zijn experiment met poules

wo 21/03/07 - Al na drie maanden heeft de ATP beslist om het experiment met de groepsfases af te breken. Vanaf nu zijn alle wedstrijden weer met rechtstreekse uitschakeling. "Sommige experimenten slagen, andere dan weer niet", luidt het.

Vijf toernooien hebben de eer gehad om met de groepsfase te spelen. Eigenlijk moesten er dit jaar dertien toernooien met poules worden gespeeld.
(Belga)

"Het was een goed experiment waar we veel uit hebben geleerd", zegt de ATP. "Sommige experimenten slagen, andere dan weer niet."

De groepsfase gaf de toeschouwers zogezegd de kans om de topspelers meer aan het werk te zien. Maar de toppers, onder wie Blake (foto) en Hewitt, zelf klaagden steen en been over de poules.

Spelers klaagden dat ze hun lot soms niet meer in eigen handen hadden en er wedstrijden waren waarin niets meer op het spel stond.

Bovendien had de ATP oren naar klachten van de media: het was moeilijk om de uitslagen en standen in de poules overzichtelijk in kaart te brengen.

"We stoppen er nu mee", meldt de ATP. "Maar we zullen blijven proberen om het mannentennis aantrekkelijker te maken."

Blake en Korolev gaven doodsteek

De groepsfase kwam zwaar onder vuur te liggen in Las Vegas. Toen was er heisa of James Blake dan wel Jevgeni Korolev groepswinnaar was en dus naar de kwartfinales mocht.

De regels bleken niet duidelijk en er kwam een storm van protest. Uiteindelijk ging Korolev door, maar dit incident lijkt de doodsteek voor het experiment.

18:25 Gepost door dcvke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.